Як розв’язати проблему боргів за блакитне паливо (пресслужба ТОВ «Хмельницькгаз Збут»)

Як розв’язати проблему боргів за блакитне паливо (пресслужба ТОВ «Хмельницькгаз Збут»)

Борги клієнтів ТОВ «Хмельницькгаз Збут» наразі складають майже 437 млн грн. Три чверті з них накопичені під час опалювального сезону.

Хоч ще місяць тому споживачі боргували за використаний газ на 51 млн грн більше, ситуація з невчасними оплатами залишається серйозною.

Через прострочену понад три місяці заборгованість за блакитне паливо, майже дві з половиною тисячі отримувачів субсидій можуть втратити грошову допомогу від держави на комуналку. Інформацію про них вже надіслали до органів соціального захисту населення.

У ТОВ «Хмельницькгаз Збут» пояснюють, що протягом опалювального сезону борги населення завжди стрімко зростають, а після його завершення, коли споживання газу зменшується, клієнти поступово погашають накопичені несплати.

Цьогоріч негативний вплив на ситуацію із заборгованістю також справила і пандемія коронавірусної інфекції, адже через неї гаманці споживачів помітно «схудли». Саме тому під час карантину жодному клієнту компанії не припинили газопостачання та не нарахували пеню за невчасну оплату.

Однак розраховуватися за газ потрібно вчасно – щомісяця до 25 числа. Інакше можуть виникнути перспективи судової тяганини та примусового стягнення несплачених сум.

Аби розв’язати проблему боргів, «Хмельницькгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», запровадив новий тариф «Твій газ Рівномірний платіж». Він допоможе зменшити витрати на газ під час холодів, коли для опалення клієнти використовують найбільше енергоресурсу і накопичують 75% усіх боргів за блакитне паливо.

У рамках тарифу «Твій газ Рівномірний платіж» вартість блакитного палива складає 7,99 грн за кубометр, річний обсяг споживання енергоресурсу множиться на зафіксовану ціну, і підписники щомісяця сплачують за газ рівними частинами. Підключити тариф можна до 31 серпня нинішнього року, а діятиме він до 30 квітня наступного. Втім, аби щомісячний платіж був якомога меншим, потрібно поквапитися з переходом.

Якщо протягом часу дії тарифу клієнт не використає увесь запланований обсяг газу, заощаджена сума залишиться на його особовому рахунку для майбутніх платежів.

Така можливість вже отримала схвальні відгуки від споживачів. Нещодавно свій вибір на користь нового тарифу зробив пан Микола з Хмельницького.

 «Я пенсіонер, субсидії не отримую, живу в будинку з індивідуальним опаленням. На жаль, пенсії в українських реаліях залишають бажати кращого. У моєму будинку часто гостюють онуки. Минула зима і початок весни були досить холодними, тому доводилося дуже ретельно контролювати використання газу, щоб обігріти хату і не залізти у борги. Втім, все одно доводилося спалюватися понад 300 «кубів» блакитного палива за місяць, аби онуки не мерзли.  Відтак, рахунки за газ приходили з «кругленькими» сумами. Коли дізнався про «розстрочку на газ» - сплату за паливо рівними частинами протягом року, вирішив спробувати. Влітку я витрачаю лише 25-30 кубометрів за місяць, тому краще платитиму тисячу гривень щомісяця, а рахунки в 3000 грн під час холодів мені точно не потрібні. Відтепер всі витрати на паливо розплановані заздалегідь. Як кажуть, готуй санчата влітку. Тоді не буде боргів, і в оселі буде затишно», – розповідає Микола Васильович.

Дізнатися більше про тариф, замовити його та знайти калькулятор для обчислення суми щомісячного платежу, можна тут: https://rivnomirnyi.gaszbut.com.ua

Крім того, комфортно перейти на «Твій газ Рівномірний платіж» допоможуть:

  • у Центрах обслуговування клієнтів 104.ua чи відділеннях «Хмельницькгаз Збуту»;
  • Viber-бот 7104ua;
  • за телефонами контакт-центру: (0382)-686-504 або (067)-01-14-104.

Слід зауважити, що запланований запуск тарифу «Твій газ На Зиму» цьогоріч не відбудеться. Причиною «заморожування» пропозиції є стрімке зростання ціни на енергоресурс як в Україні, так і в Європі. Саме тому споживачам, які чекали на "зимовий" тариф, також варто перейти на «Твій газ Рівномірний платіж».

Нагадаємо, за рішенням Уряду та НКРЕКП, від 1 травня усіх українців автоматично перевели на базові річні контракти на газ із фіксованою ціною. Втім, клієнти «Хмельницькгаз Збуту» можуть обрати й інші тарифи. Зокрема, «Твій газ Рівномірний платіж» вже підключили понад пів тисячі жителів регіону.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up