У Хмельницькому за 15 хвилин демонтували пам"ятник Затонському (ВІДЕО)

У Хмельницькому за 15 хвилин демонтували пам"ятник Затонському (ВІДЕО)
У центрі Хмельницького, на розі Соборної та Театральної, демонтували пам"ятник Затонському.

- Місце планують освятити, а розвалини пам"ятника прибратимуть комунальники, - повідомляє журналіст "ВСІМ" з місця подій.

Щоб звалити пам"ятник, комунальникам та активістам знадобилося 15 хвилин.

Відео дня
>

На шию скульптурі накинули мотузок, який вчепили до трактора.

Пам"ятник піддався з першого ж разу - впав на землю, голова відвалилася.

- Це дуже символічно, оскільки Затонський – це головоріз, на совісті якого не одна сотня відрубаних голів, - каже учасник демонтажу пам'ятинка Віктор Кліщ.

За дійством спостерігали перехожі. Думки людей, які бачили, як падав пам’ятник, розділилися. Молодь підтримує вчинене, а старше покоління – ні.

- Ми навіть не знаємо, хто це. Може, старше покоління знає, - каже хмельничанин В’ячеслав.

- У кожної історії є свої герої та антигерої. Прихильники Леніна та інших кажуть, що це історія. Добре, чого ж вони тоді пересідають на «Мерседеси», а не по-історичному їздять на «Жигулях» чи «Волгах». Це смішно. Якщо Затонський – кат і дійсно щось робив проти людей, то який би не був гарний сам пам’ятник, тут йому не місце. Краще б поставили пам’ятник героям майдану, але десь ближче до площі, - каже хмельничанин Юрій.

- Я задоволений, що черговий ідол на цій землі упав, - каже хмельничанин, афганець Валерій Куліковський. – Я би застеріг громаду на місці старих ідолів ставити нові пам’ятники, оскільки чомусь пам’ятники перетворюються зна ідолів. Я за те, щоб пам’ятники новим героям були духовними, виваженими, мистецькими, передаючи дух цього часу.

- На знесення пам’ятника повинно бути рішення сесії. Це потрібно робити акуратно та красиво. А так розломати – це не цивілізовано. Давайте все розломам? Від боротьби з пам’ятниками нам краще не буде. Для того, щоб зупинити процеси, які зараз відбуваються у країні, кожен, хто має по мільярду, скинеться по мільйону, - каже пенсіонер Віталій Миронович.

- Хмельницька міська рада підготувала проект рішення «Про увіковічення пам’яті Героїв Майдану», згідно якого передбачено перейменувати вулицю Театральну на вулиці Героїв Майдану. Також на сесії міської ради буде вирішено, що саме знаходитиметься на місці, де зараз стоїть пам’ятник Затонському. Наразі є дві пропозиції. Одна з них – встановити пам’ятник Лесі Українки, що ми планували зробити ще до Євромайдану, та ще одна – встановити пам’ятник Героям Майдану на цьому місці. - Пам’ятник – це майно громади міста, тому рада міста вирішить, як його використати в подальшому, - днем раніше пояснив журналістам "ВСІМ" заступник Хмельницького міського голови Анатолій Нестерук.

Люди проти того, щоб на місці катів стояли пам'ятники героів.

- Якщо треба буде, ми зберемося на пам’ятник героям майдану. На цьому місці не можна його ставити. Для цього є, наприклад, сквер біля філармонії. Я вважаю, що на місці цих падлюк, яке осквернено, ставити пам’ятиник героям не можна. Воно повинно бути чистим і своїм, - каже хмельничанин Ігор Байдак.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Москаль заявил, что 31-я и 33-я сотни Майдана насилуют женщин и занимаются мародёрством время публикации: 27 февраля 2014 г., 10:40 Группы вооруженных людей, называясь Самообороной, заниіїмаются разбоем в регионах. Об этом заявляет народный депутат из фракции "Батькивщина" Геннадий Москаль. "Вооруженные огнестрельным оружием люди создали устойчивые преступные группировки и нападают на владения и жилые комплексы представителей бывшей власти", - говорится в сообщении, распространенном пресс-службой геннадия Москаля 26 февраля. По словам Москаля, эти люди грабят покинутые дома, забирая ценные вещи, есть даже случаи изнасилования. Также группы людей в масках с автоматами "останавливают автотранспорт, издеваются над пассажирами и требуют деньги якобы на поддержку революции". "Особенно вызывающе ведет себя банда преступников, которые относятся к 31 и 33 сотне самообороны Майдана. 31-й сотней руководит Саша Бункер, а 33-я имеет на вооружении 10 автоматов Калашникова. Кроме того, появилась неизвестная организация "УПА "Спецназ", которая имеет на вооружении почти 20 обрезов огнестрельного оружия и 9 автоматов Калашникова", - заявил Москаль. Дальше: http://rus.newsru.ua/ukraine/27feb2014/nasmaroder.html \ ------------------------------------------------------------------------------------ Посносят памятники Героям и понаставят террористам, некоторые сидят на наркотиках. Естественно жаль невиновных людей погибших из-за желания некоторых незаконным путем поскорее без выборов прийти к власти.
  • Anonymous

    малолетние бес предельщики которые уверенные в своей правоте и патриотизме не видят в кого превратись, а превратились они в стадо которое хочет что-то сломать им не хватает чего-то остренького, если вы такие патриоты то пойдите деревья посадите вдоль дороги, покрасьте заборы, отремонтируйте детскую площадку и т.д. ломать не строить. Думаете что-то хорошее делаете? хотите изменить страну? себя измените с начало, научитесь бумажки выкидывать в мусор, а не возле мусорки потому что лень подойти, когда отдыхаете в лесу вынесите свои бутылки с леса, а не бросайте их там где отдыхали... откройте глаза и посмотрите в кого вы превратились!!!! Я прожил всю жизнь в Хмельницком и могу сказать что большинство деградировали, моей беременной жене даже не уступали место в маршрутке (уступил старый дедушка, который сам уже тяжело стоит), кстати малолетние которые сейчас памятники валят ибо их никто не научил что надо уступать беременным женщинам, их научили только выступать и кричать что им все не нравится, то помаранчевая революция то майдан, когда уже вы соберетесь и скажете сами себе что вы не образованные свиньи которые сами засираете свой город в котором живете, хотя на это у вас нет времени... надо же памятники еще все до ломать, на майдане милицию сжечь, разобрать брущатку. Я бы на месте нового правительства которое придет, заставил всех майдановцев восстанавливать все что они сломали, поставить памятники что они уничтожили (пусть другие памятники ставят кого хотят)... кароче, мне просто стыдно за вас. Кричите что русский язык вам мешает и без него у вас все будет просто супер, я очень много лет не слышал чистого украинского языка, куча русских слов перекрученных на украинских акцент, смешно... хватит быть уже как стадо не образованных баранов, меняйте себя и страна изменится!
  • Anonymous

    «Партія Регіонів» на чолі з екс-губернатором Ядухою В.С., а також з начальником обласного Управління культури і туризму національностей та релігій Іриною Труновою, генеральним директором Хмельницької обласної філармонії Олександром Драганом та генеральним директором Хмельницького обласного музично-драматичного театру ім. М.Старицького Петром Данчуком співпрацювали зі злочинною владою, робили все по інструкції системи. Через таких як вони злочинна влада трималась на місці. Недовіра цим регіоналам! Люстрація їхньої влади! Слава нації! Слава Україні!
  • Anonymous

    От і я кажу що демонтажем це важко назвати. Руйнування. Такий кусок граніту спортили....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up