Де Хмельничанину знайти роботу під час епідемії COVID-19

Пошук роботи у Хмельницькому

Під час пандеміі, коли деякі підприємства зачинились, багато людей в Україні в цілому та у Хмельницькому зокрема втратили джерело свого існування. Діючи карантинні обмеження послужили причиною зростання кількості безробітних. Але існує безліч місць, де можна знайти у Хмельницькому.

Шукати самому

  1. Перший крок, який рекомендується зробити — звернутися у Хмельницький обласний центр зайнятості. Спеціалісти мають у своєму розпорядженні перелік вакансій від місцевих роботодавців та запропонують вам місця роботи відповідно до вашої спеціальності.
  2. Має сенс придивитися до тих закладів, які перейшли на дистанційну доставку: їжа на дім, Інтернет-магазини. У період самоізоляції дуже затребуваними стали кур'єри.
  3. У часи найсуворішій пандемії опинилися у виграші продуктові супермаркети, де завжди шукають продавців або касирів.
  4. Оскільки громадський транспорт вважається одним з найнебезпечніших місць, де  можна підхопити вірус, багато громадян стали віддавати перевагу таксі. При наявності власного авто, можна влаштуватися таксистом у Хмельницькому.

Щоб шукали вас

Найбільш розумним буде не тільки шукати місце роботи, але і зробити так, щоб роботодавці шукали вас. Дистанційний пошук у період пандемії вважається найбезпечнішим.

Більшість сайтів пропонує платні послуги по розміщенню резюме та його регулярному підйому у пошуку. Для людини, яка взагалі не має доходів або живе на допомогу по безробіттю, ці витрати зовсім не потрібні. Найзручніше користуватися дошками безкоштовних оголошень: кандидат складає резюме, додає фотографію та чекає відгуків, паралельно переглядаючи підходящі вакансії.

Дошки оголошень

Найбільш популярна дошка оголошень у Хмельницькому — це OBYAVA.ua, що нараховує 2,7 млн оголошень. Підписка на  розділ "робота Хмельницький" дозволить вам отримувати нові оголошення на електронну пошту або на месенджери. Спеціальний фільтр допоможе відсортувати вакансії по сфері діяльності та встановити зарплатні рамки. У відкритому доступі показаний телефон роботодавця. Під кожним оголошенням пропонуються схожі вакансії.

Альтернативи

Під лежачий камінь вода не тече, тому розглянемо інші варіанти пошуку роботи у Хмельницькому.

Рекрутингові агенції

Багато людей мають упередження проти агенцій, вважаючи, що їх послуги коштують чимало. Насправді кадрові агенції не беруть грошей з безробітних. Але розраховувати, що вони знайдуть вам нове місце, також не варто. В першу чергу, перед кадровими агенціями стоїть завдання представляти інтереси роботодавців.

Агенції по працевлаштуванню

Звертаючись до цих агенцій, претендент має заплатити за складання резюме, послуги психолога, консультації та ін.

HR-сайти

Сайти пошуку роботи та персоналу діляться на платні та безкоштовні. Вони містять вакансії та резюме.

Соцмережі

Важко уявити сучасну людину, яка не має свого акаунта в соціальних мережах. В кожній мережі є групи по пошуку роботи, в тому числі по Хмельницькому.

Сарафанне радіо

Якщо ви стали безробітним, перші, хто мусить про це знати — це люди, яким ви небайдужі. Використовуючи свої зв'язки, ваші друзі та знайомі можуть знайти вам роботу у Хмельницькому раніше, ніж ви думаєте.

Найбільш затребувані вакансії у Хмельницькому

На сьогоднішній день, найбільш затребувані професії у хмельницьких роботодавців, це:

  • робота на дому (оператори, онлайн-консультанти, перекладачі, юристи, дизайнери, пр.) —36,9%, с зарплатою від 8 до 18 тис.грн.;
  • продавці, консультанти з продажу — 13,8% с середньою зарплатою 12 тис.грн.;
  • IT-спеціалісти, комп'ютерні майстри — 8,3%, с зарплатою 13-15 тис.грн.;
  • охорона — 4,5% за 7-10 тис.грн.;
  • бізнес-тренери — 4,1% с зарплатою 15-24 тис.грн.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up