День вишиванки у Хмельницькому: на майдані проведуть рекордний флешмоб

День вишиванки у Хмельницькому: на майдані проведуть рекордний флешмоб
Фото із архіву vsim.ua.
  • 17 травня у місті відзначатимуть Всесвітній день вишиванки.
  • Організатори розповіли vsim.ua про те, як відзначатимуть міжнародне свято у Хмльницькому.

Кожного у третій четвер травня відзначається Всесвітній день вишиванки. У Хмельницькому це свято уже має свої традиції. Найбільш відома серед них – флешмоби на майдані Незалежності. На головній площі міста хмельничани встановлювали різноманітні «вишиванкові» рекорди.

Цьогоріча програма святкування розтягнеться на увесь день 17 травня. За словами одного із організаторів заходів Анастасії Козак, розпочнеться усе із привітання наймолодших хмельничан, які народяться у переддень свята. Їм подарують вишиванки.

Продовжиться усе флешмобом на майдані Незалежності – «Подільський орнамент». Планують, що хмельничани у вишиванках утворять контури Хмельницької області. Всередині задумали сформувати подільський орнамент.

Відео дня

- Вишиванковий орнамент Поділля відтворимо у два етапи. Перший - для фотофіксації. Другий - для відеофіксації. Плануємо. що він зарухається і проводитимемо додаткові дії, - каже Анастасія Козак.

На майданчику біля кінотеатру Шевченка проведуть конкурс для школярів 1-4 класів – Міні Пані та Пан Вичиваночка. Організує його міський будинок культури.

Завершальним у програмі святкування стане показ кіно під відкритим небом. На стадіоні Хмельницького національного університету покажуть фільм «Викрадена принцеса». Вхід буде, як повідомляє студентська рада ХНУ – безкоштовним.

Молодіжна громадська рада при Управлінні молоді та спорту Хмельницької міської ради та Студентська рада Хмельницького національного університету організують День вишиванки.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт 20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up