Що ви знаєте про мікрорайон Гречани? (ТЕСТ)

Що ви знаєте про мікрорайон Гречани? (ТЕСТ)
  • Мікрорайон є одним із найстаріших у місті.
  • За весь час існування там жили різні люди та діяли різні закони.
  • Проходьте тест й дізнавайтеся, що ви знаєте про Гречани.

Всі мікрорайони Хмельницького наче маленькі міста, адже в кожного є своя історія. Багатим на різні події є і мікрорайон Гречани. За час його існування там змінилося чимало: від мешканців до способу їхнього життя. 

Своє життя мікрорайон почав у 18 столітті. Тоді це було звичайне селище. Детально його описують у «Камеральному і топографічному описі Проскурівського повіту», що датований 1797-1799 роками.

  • <

    Відео дня
    /li>

Із села - в сучасний мікрорайон. За теперішнім виглядом Гречан приховуються різноманітні історичні сюжети. Проходьте тест, перевіряйте свої знання та дізнавайтеся нові для себе факти.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Sasha Emelchuk

    7/10
  • Alex Cube

    Костел Святой Анны -- это гречаны? А костел на Проспекте -- это тоже гречаны, да?

    Olena Olena reply Alex Cube

    На Проспекті Католицький храм Христа Царя Всесвіту!

    Alex Cube reply Olena Olena

    Да мне не важно как он называется. Он ведь на гречанах, да?

    Вадим Загуровский reply Alex Cube

    Де таке написано ?
  • Ніхто Петрович

    Чисто клацанием наугад набрал 7/10
  • Віктор Карван

    Питання щодо історичної назви старовинного села Гречани - саме як Гречани досі ніким не підтверджена, а є лише припущенням. А от письмове підтвердження назви як - Reczana Є!
    ...Перша письменна згадка про дату заснування села Гречани під назвою Reczana, що біля Плоскирова, зафіксоване у середньовічних картах XVI ст. французського картографа Гійома Левассера де Боплана, котрий складав свої карти в період з початку 1630-х до 1648 року, перебуваючи в Україні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up