Тест на хмельничанина: що ви знаєте про рідне місто

Тест на хмельничанина: що ви знаєте про рідне місто
  • Хмельницький відзначає 592 річницю.
  • Як добре ви знаєте місто?
  • Проходьте тест на хмельничанина.

Сьогодні, 30 вересня, Хмельницький відзначає 592 річницю від дня першої писемної згадки. Нагадаємо, що Хмельницький було засновано в 1431 році, а точна дата заснування взагалі невідома. Перша згадка про місто датується 10 лютого 1431 року, коли польський король Владислав ІІ Ягайло надав вірній шляхті привілеї на подільські володіння. Цю дату і приймають за якусь точку відліку існування міста. Так утворився центр торгівлі на перехресті головних торгових шляхів — Плоскирів.

Чимало хмельничан у День міста розміщують у соцмережах дописи зі словами привітань. Зазначають, що люблять рідне місто. Деякі діляться улюбленими місцями в Хмельницькому. Або фактами, які найбільше цінують в його історії.

У День міста пропонуємо вам пройти тест на хмельничанина. У ньому зібрали деякі факти, з якими знайомі чимало місцевих мешканців. Проходьте тест і діліться результатами в коментарях.

Відео дня
cript>(function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src='https://experience.ex.co/sdk.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}(document,'script','exco-sdk'));
 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Віталій Українець

    Герб міста не правильний!

    Всі три стріли мають бути гострими кінцями вверх.Коли рос.імперія окупувала Поділля і на наш герб наклала сого двоголового мутанта то середня стріла була націлена на корону ,відтоді розвернула комісія стрілу до низу.
  • Елена Савицкая

    Ну, якщо мова пішла про частину міста, "Рукавичка", то назвіть, де знаходиться місцевість "Штани" ?
    Сама прожила там 63 роки, взнала лише років 10 тому ..
  • Anna Zdybel

    З відповіддю про рукавичку не погоджусь, бо для мене (і моїх знайомих точно) це конкретне місце, а не "частина вулиці".
  • Інна Качуровська

    Помилилась із ліхтариками))

keyboard_arrow_up