Фермери та депутати спільно з «Батьківщиною» - за референдум (пресслужба ВО «Батьківщина»)

Фермери та депутати спільно з «Батьківщиною» - за референдум (пресслужба ВО «Батьківщина»)

Земля – останній стратегічний ресурс, який залишився в України. Неприпустимо  відкривати ринок сільгоспземель у час кризи, війни та пандемії,  - таким був лейтмотив виступів всіх учасників прес-конференції щодо  народного референдуму з питання продажу сільськогосподарської землі. 

«Україна не готова до запуску  ринку з липня цього року ні технічно, ні законодавчо, ні організаційно, ні фінансово», - наголосив депутат Хмельницької обласної ради, керівник агропідприємства Олександр Розізнаний.  Він нагадав досвід приватизації 90-х років, коли народ опинився біля розбитого корита і  навів приклади сумного досвіду низки європейських країн, котрі нині орендують колись розпродану землю. В очікуванні  відкриття ринку української  землі  і країна-агресор, яка є кінцевим бенефіціаром багатьох  міжнародних корпорацій.  «Через недолугість законодавства ми можемо втратити державність», - застеріг Олександр Розізнаний і  зазначив, що замість  розпродажу сільгоспугідь треба підтримувати розвиток українського фермерства.

«Але влада вперто ігнорує фермерів і дрібних землевласників, яких в країні майже чотири мільйони,», - розповів голова Асоціації фермерів і приватних землевласників  Хмельниччини Анатолій Перейма. Один із перших фермерів краю не один рік веде боротьбу за інтереси фермерського руху, проте загрози, які виникають із запровадженням ринку  землі, вважає надкритичними. «А не буде фермерства – не буде села, колиски  України!» - наголосив він і  зауважив, що  продаж землі позначиться на усіх без винятку громадянах України.

Занепокоєні поспішним введенням ринку землі і депутати місцевих рад. На Хмельниччині  майже півтисячі із них не підтримують такі наміри влади, - розповів про настрої колег депутат  Хмельницької районної ради Валерій  Лесков і повідомив: «На найближчих сесіях місцевих рад ми ініціюємо звернення до  Президента України  та Верховної Ради з вимогою провести  всеукраїнський референдум, аби кожен громадянин України міг висловити свою думку.»

«Наша команда спільно з Асоціацією фермерів України, депутатами місцевих рад  вважає, що всеукраїнський референдум -  останній шанс зберегти для України сільськогосподарську землю. І ми зробимо все, щоб забезпечити право громадян на вільне волевиявлення», -  підбив підсумок депутат Хмельницької обласної ради, очільник  облпарторганізації ВО «Батьківщина» Сергій Яковлев.  Він повідомив, що на Хмельниччині сформована ініціативна група  кількістю 900 активістів по проведенню народного плебісциту, а 22 травня  заплановано зібрання 12 тисяч учасників з усієї країни, щоб  розпочати підготовку до референдуму.

Бажаючим долучитися - звертатися на «гарячу лінію» ініціативної групи (097)-152-17-87.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up