Хмельниччина була представлена на Європейському конгресі місцевого самоврядування

Хмельниччина була представлена на Європейському конгресі місцевого самоврядування
  • #пресслужба
  • Віолета Лабазюк взяла участь в конгресі та виступила на дискусійній панелі «Натхнення успішних жінок».

Проблематика розвитку місцевого самоврядування все частіше стає темою обговорення на найпрестижніших майданчиках країн цивілізованого світу. Одним із таких форумів, який є платформою для обміну ідей та місцем зустрічі керівників місцевих органів влади та регіональних еліт, представників державного управління, громадських організацій та бізнесу, є 9-й Європейський конгрес місцевого самоврядування, який відбувся нещодавно у Польщі, місті Міколайки Вармінсько-Мазурського воєводства. Тема дев’ятого зібрання форуму була досить актуальною –   «Майбутнє децентралізації в мінливому світі».

У роботі 9-го Європейського конгресу місцевого самоврядування беруть участь понад 2,5 тисячі керівників місцевих органів влади, регіональних еліт, представників державного управління, громадських організацій та бізнесу з усієї Європи. До складу української делегації входило понад 150 учасників, серед яких народні депутати України, високопосадовці, голови обласних рад, міські голови, представники наукових та громадських організацій.

Одним зі спікерів конгресу, який мав 15 різноманітних напрямків, була голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк. 

Варто зазначити, що тематика Конгресу була досить актуальною та багатогранною. На різноманітних тематичних заходах та панельних дискусіях мова йшла про шляхи зміцнення європейського самоврядування, про інвестиції для місцевих громад, про роль місцевої влади у боротьбі з посухою та нестачею води, про енергетичну безпеку органів місцевого самоврядування, про міграційні процеси, про охорону здоров’я в малих населених пунктах, про ефективний менеджмент міських голів та інше.

Проведення Конгресу не лише сприяло атмосфері взаємного розуміння проблем місцевого самоврядування у сучасному світі, а й зміцнило умови співпраці між країнами та регіонами Центральної Європи.

Виступ Віолети Лабазюк

У другий день проведення 9-го Європейського конгресу органів місцевого самоврядування, участь в якому бере голова обласної ради Віолета Лабазюк, серед низки запланованих заходів відбулася дискусійна панель на тему «Натхнення успішних жінок» («Inspirations of Successful Women»).

У дискусійній панелі спікеркою виступила Віолета Лабазюк, яка поділилася своїми думками щодо того, як можна сприяти розвитку та підтримці успішних жінок у сучасному світі, що є їхнім джерелом натхнення, яку користь ми всі можемо отримати від участі жінок у колах прийняття рішень та управління.

Звертаючись до поважного зібрання, вона закликала всіх подивитися на свої власні погляди та підходи до ролі жінок у суспільстві, переглянути стереотипи та визнати важливість кожної жінки в будь-якій сфері життя.

«Наша сучасна реальність дозволяє жінкам бути успішними, незалежно від обставин. Наша задача – підтримати їхній розвиток та забезпечити рівні умови для досягнення висот в кар’єрі та суспільстві. Українська жінка сьогодні досить успішно самореалізується, з однієї сторони займаючи відповідальні посади в тій чи іншій сфері, а з іншої – боронячи територіальну цілісність України.  Сучасна українська жінка сьогодні повинна мати «своє обличчя», не запозичуючи практики від чоловіків, бути прикладом для своїх дітей та демонструвати усій світовій спільноті свою активну участь у процесах. Наразі – це відновлення та розбудова наших регіонів», – наголосила Віолета Олександрівна. – Маємо відроджувати жіноче лідерство та покращувати показники з гендерної рівності. Адже це є однією з вимог щодо вступу України в Європейський Союз. І наша держава на правильному шляху».

Виступ голови Хмельницької обласної ради викликав інтерес у слухачів, адже те, з чим сьогодні доводиться мати справу українським жінкам, не властиве для Східної Європи. Це і спротив російській агресії, і втрата рідних та своїх рідних домівок. Це життя у постійній тривозі. Це і сила духу, аби не зламатися, не впасти у відчай, а й надалі жити, працювати, волонтерити і все частіше ставати на захист України зі зброєю в руках. Сьогодні у лавах Збройних сил України перебуває 42 тисячі жінок-військовослужбовців, 5 тисяч з яких – на передньому краї. Ними не можливо не пишатися.

Цього ж дня, окрім іншого, на панельних дискусіях, майстер-класах, лекціях та презентаціях учасники міжнародного форуму працювали за такими напрямками – здоров’я, економіка та фінанси, зелена енергія, сталий розвиток, суспільство, політика та безпека, міжнародна співпраця, культура та освіта, індустрія туризму, місцеве самоврядування майбутнього, регіональна інфраструктура, інвестиції та інновації. 

На переконання голови обласної ради, отримана нова інформація, знання, інноваційний досвід від колег з інших країн можна запровадити на Хмельниччині, яка має багато перспектив для розвитку в цих напрямках. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up