Лабазюк закликав Верховну Раду ухвалити закон про кооперацію, який схвалив аграрний комітет (прес-служба Сергія Лабазюка"

Лабазюк закликав Верховну Раду ухвалити закон про кооперацію, який схвалив аграрний комітет (прес-служба Сергія Лабазюка"

Ухвалення закону №0856  «Про сільськогосподарську кооперацію» дасть можливість фермерам та аграріям об’єднуватись та бути більш конкурентоспроможними та ефективними на ринку.

Про це заявив народний депутат, член комітету з питань аграрної та земельної політики та автор законопроекту Сергій Лабазюк на брифінгу в Верховній Раді.
Він нагадав, що давно виступає за те, щоб підтримати мале і середнє підприємництво в Україні і ухвалити закон про сільськогосподарську кооперацію.

«Є люди, які говорять, що у нас все створено. В Україні працює 1-1,5%, а  в європейських країнах 70% сільськогосподарских коперативів!», - підкреслив політик.
Він переконаний, що кооперація дасть змогу створювати робочі місця, забезпечувати сім’ї, збільшувати виробництво сільськогосподарської продукції.

За словами Лабазюка, відсутність такого закону суттєво знижувала можливість розвитку обслуговуючих кооперативів та робила їх неконкурентними на ринку.
Депутат підкреслив, що з прийняттям закону кооперативи самостійно зможуть визначатися за якою формою їм працювати – бути виробничими, переробними чи багатофункціональними, а також працювати з одержанням прибутку, чи без.

«Фермери зможуть засновувати сільськогосподарські кооперативи для спільного виробництва, чого зараз робити не можуть; кооператив зможе надавати до 20% своїх послуг тим, хто не є його членами, а це розширення поля для діяльності; зерновий чи молочний кооператив зможе набути права власності на продукцію своїх членів, що відкриває можливості для організації власної переробки та доступу до фінансових інструментів через ті ж аграрні розписки», - сказав член аграрного комітету.

За словами Лабазюка, прийняття цього закону призведе до таких позитивних наслідків:

  • дасть шанс малим та середнім виробникам сільськогосподарської продукції конкурувати на рівних правах  з агрохолдингами;
  • члени кооперативу самостійно будуть визначатися, який у них вид діяльності кооперативу;
  • значно знизяться ціни на продукти, прибравши одного або кількох посередників між споживачем та виробником продуктів харчування;
  • поліпшиться доступ до банківських послуг малих та середніх фермерів, які об’єдналися в кооперативи.

Голова підкомітет з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Комітету з питань аграрної та земельної політики Олег Тарасов повідомив, що підкомітет доопрацював законопроект, який було розроблено в минулому читанні, та 30 жовтня на засіданні комітету депутати підтримали даний законопроект і рекомендували Верховній Раді його ухвалити.

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук підкреслив, що аграрії довго чекали логічного завершення історії про сільськогосподарську кооперацію.
Він подякував членам аграрного комітету, які рекомендували ухвалити цей законопроект в другому читанні. «Ми сподіваємось, що Верховна Рада знайде необхідну кількість голосів, що цей законопроект став законом», - сказав Марчук.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект "Про сільськогосподарську кооперацію" 4 червня 2019 року.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up