Невідкладно та рішуче: як зупинити скорочення виробництва молока? (пресслужба партії "За Майбутнє")

Невідкладно та рішуче: як зупинити скорочення виробництва молока? (пресслужба партії "За Майбутнє")

Депутатська група "Партія "За майбутнє" закликатиме Верховну Раду не зволікати з розглядом та затвердженням законопроєкту №5297 щодо стимулювання виробництва молока. Як підкреслив ініціатор проєкту, народний депутат Сергій Лабазюк, тенденцію зі зменшення виробництва молока потрібно ламати рішуче та невідкладно.

За даними Держстату, минулого року виробництво молока в країні скоротилося порівняно з позаминулим майже на 6%. Причому скорочення зафіксоване як у сільгосппідприємствах, так і в домашніх господарствах. І в останніх воно було набагато болючішим — 8,2%. Але найгірше — тенденція стала, адже позаминулого року виробництво також скоротилося на 4,2% в цілому й на 6,2% — у домашніх господарствах.

"Цю тенденцію ми маємо рішуче переламати. І зробити це вже нинішнього року. Рішення проблеми є — воно напрацьоване членами групи "Партія «За майбутнє" та представниками інших політичних сил. Це зміни до закону "Про державну підтримку сільського господарства України" щодо стимулювання виробництва молока. Ми наполягатимемо, щоб парламент не затягував із розглядом та ухваленням цього надважливого проєкту. Адже під лежачий камінь вода не потече. Молочні ріки — тим більше", — зазначив Сергій Лабазюк.

Законопроект № 5297 "Про державну підтримку сільського господарства України" щодо стимулювання виробництва молока був уперше зареєстрований у парламенті в березні минулого року. Згодом проект був доопрацьований за участі представників різних фракцій та груп і поданий повторно в грудні минулого року.

Законопроект передбачає затвердження окремого виду додаткової державної підтримки для виробників молока. Їм пропонується надавати бюджетну дотацію за кожну 1 тонну молока в заліковій вазі залежно від виду сільськогосподарського товаровиробника та якості продукції. Дотації зможуть отримати як великі сільгосппідприємства, у власності яких перебувають від 50 корів, так і сільгоспкооперативи, малі фермерські господарства, у тому числі сімейні, так і фізособи, у тому числі самозайняті. Причому державна грошова допомога має видаватися напряму, без посередників.

keyboard_arrow_up