Олег Слободян: “Ми за послідовність в розвитку, за логіку в діях і за роботу професіоналів” (прес-служба Олега Слободяна)

Олег Слободян: “Ми за послідовність в розвитку, за логіку в діях і за роботу професіоналів” (прес-служба Олега Слободяна)

Виборчий округ №187 - усі його дільниці знаходяться в межах Хмельницького. Містяни вже 21 липня обиратимуть одного із 13 кандидатів. Серед них є як досвідчені політики, так і зовсім нові люди, які вперше балотуються в народні депутати. І в останніх є чималі шанси. Адже в суспільства зараз високий запит на нові обличчя у владі. Таким є Олег Слободян. Він представляє популярну зараз серед українців партію “Сила і честь”. 

Якщо поглянути на його коротку біографічну довідку із сайту ЦВК, то може здатися, що це якийсь технічний кандидат або ж людина, яка не зовсім розуміє куди вона йде. Та це зовсім не так. Чому? Давайте про все за порядком. Та й як можна по-іншому з людиною, яка величезну частину свого життя віддала прикордонній службі.

Розпочнемо наше спілкування із Вашої заяви про рішення йти в політику. Чому Ви вирішили покинути прикордонну службу?

  • Я зараз перебуваю в процесі звільнення. І це не є спонтанне рішення. Я обдумував це впродовж року. І на рішення піти вплинули дві причини. Перша - в мене закінчується контракт і мені потрібно було вирішувати продовжувати його чи ні. Друга - у своїй кар’єрі військового журналіста я досягнув максимуму і бачу для себе нові горизонти. Вирішив спробувати себе у більш широкому форматі. Обрав політику.

Чому відразу вирішили йти в народні депутати?

  • Останні п’ять років були важкими для країни. Вони були емоційно важкими і для мене. Я дуже близько сприймав і сприймаю те, що відбувається на Сході та й в країні загалом. За ці роки я часто бував в зоні АТО, а віднедавна ООС, спілкувався з багатьма людьми різного фаху та рівня. І зрозумів для себе декілька простих істин. Перша - майбутнє дійсно залежить від кожного з нас. Наша пасивність чи байдужість може призвести до непоправних наслідків. Друге - потрібно ставити перед собою складні завдання. Тоді той результат, який ти отримаєш, буде тебе задовольняти. 

Наступне питання більш локальне і, безумовно, цікавить хмельницького виборця. Чому ви вирішили балотуватися саме по 187 виборчому округу? І чому мажоритарка, а не в списку партії?

  • Я включився в переговорний процес з приводу політичного майбутнього тоді, коли списки вже були сформовані. Чому саме цей округ? Хмельницький мені близький по духу і він мені подобається. Я тут навчався в прикордонній академії. Тут пройшли роки моєї юності і я дуже часто буваю тут у відрядженнях. Я знаю проблематику Хмельницького. Але, разом з тим, я проти огульної критики. Я бачу і знаю, що місто прекрасно розвивається. Думаю, що вже маючи певний авторитет і певні можливості в Києві, я зможу бути корисний громаді Хмельницького і посприяю вирішенню проблем, які першочергово цього потребують. В основному, це проблематика місцевої влади. Але без підтримки зі столиці все вирішуватиметься довше.

Поясність свій вибір політичної партії “Сила і честь”.

  • Головна причина - мені близькі програмні засади партії “Сила і честь”. В пріоритеті партії питання розвитку середнього класу. Це мені імпонує і це те, над чим я готовий працювати як депутат у Верховній Раді.Адже середній клас - це основа суспільства, економіки та сучасної демократичної держави. В розвинутих державах середній клас складає 30-50%. Україні, на жаль, ще далеко до цього рівня. Друга програмна позиція - військова. Як військовий, я знаю що це таке. Розумію, чому необхідно підвищувати престиж військової служби. Знаю, які вимоги перед державою ставлять військові і яке відношення від тієї ж держави вони хочуть. Їхня підтримка від партії “Сила і честь”, в якій багато людей носили погони, буде максимальною.

Щодо підтримки і розвитку середнього класу. Як ви бачите цей процес? 

  • Всі проблеми виникають тоді, коли немає нормальної комунікації та взаємодії. У нас, як правило, люди, які заробляють кошти, сприймаються як ресурс. Але ми забуваємо, що вони теж потребують певної уваги від держави. Маються на увазі прозорі правила гри між підприємцем та державою. А це зрозумілі та обґрунтовані податки, соціальна підтримка малого та середнього бізнесу. До прикладу тих, хто лише розпочинає свій шлях. В цивілізованих країнах людина, яка починає бізнес з нуля, користується податковими пільгами, вона має право отримати від держави безвідсотковий транш на розвиток бізнесу. В Україні ти сьогодні зареєструвався, а вже через місяць ти повинен платити податки незалежно від того, чи пішов твій бізнес, чи ні. Про підтримку від держави мови взагалі не йде. Підприємець має знати, що може розраховувати на допомогу, а не на те, що держава може його добити. 

Питання, яке болить українців - війна на Сході. Як її припинити?

  • Та загроза, яка є в України з боку Російської Федерації, є проблемою, яка найближчим часом вирішитися не зможе. І тут потрібно бути відвертим. Вирішити проблему війни на Сході можна трьома ключовими питаннями:

  • Перше - посилення міжнародних санкцій, міжнародний тиск на Російську Федерацію і забезпечення переговорного процесу в рамках Будапештського меморандуму. Це не простий папір. Це документ, невиконання якого ставить під загрозу всю систему світової безпеки. 

  • Друге - побудова сильної армії. За останні п’ять років престиж армії підвищився. Але це ще не той рівень, якого ми прагнемо. Одна з головних передумов побудови сильної армії - гідне забезпечення військових. Воно має бути на рівні європейських країн. 

  • Третє - побудова сильної економіки. Путін боїться сильної та демократичної України. Якщо ми такими станемо, ми будемо конкурентно спроможними між державами заходу, як рівні партнери. І будемо на голову перевищувати відсталу Росію, яка тягнеться в “совок”.

В Україні багато говорять про олігархів та необхідність обмеження їхнього впливу на життя в державі. Що ви про це думаєте?

  • В цьому питанні цілком поділяю консервативно-демократичні погляди партії “Сила і честь”. Що це таке, можна пояснити на простому прикладі. Якщо потрібно побудувати новий будинок, консерватори не починають з того, що руйнують старий будинок. Вони спочатку будують новий сучасний будинок, перенесуть туди потрібні речі і вже тоді зруйнуються старий. Ми за послідовність в розвитку, за логіку в діях і за роботу професіоналів. З олігархами потрібно працювати так само, як і з будинком. Треба поступово обмежувати їхній вплив і запроваджувати демократичні форми співіснування держави і олігархів. На якомусь етапі це буде дуже важко. але з часом механізм під швидше і в перспективі це питання можна вирішити. 

Що потрібно робити із депутатською недоторканістю?

  • Депутатську недоторканність, в тому виді, як вона є, потрібно однозначно скасовувати. Скасовувати в контексті, де мова йде про корупційні злочини, злочини проти держави, про зраду і так далі. Але в контексті законотворчої діяльності воно повинно все таки зберігатися. Тому що депутат - в першу чергу законодавець. Іноді його ініціативи можуть, до прикладу, йти в розріз з інтересами злочинних груп. Й вони можуть використовувати відсутність механізму захисту депутата. для того, щоб на нього тиснути чи порушувати справи. Тому тут депутат повинен бути захищений. 

Ваше ставлення до питання імпічменту президента?

  • Закон про імпічмент прийняла Верховна Рада. Будемо надіятися, що його підпише президент. Адже це механізм контролю за представниками влади. Він має забезпечити баланс сил на найвищому рівні. 

Яким має бути чисельний склад Верховної Ради і за якою системою мають проходити вибори?

  • Вважаю, що в Україні потрібно запровадити двопалатний парламент. Це дасть можливість більшого контролю за законодавчим органом влади. Також це забезпечить кращу комунікацію між громадою і парламентом. Такий парламент буде більш ефективний для України, як країни великих можливостей. 

І на завершення: яке головне правило життя Олега Слободяна? 

  • Немає якогось одного, яке б я виділив. По житті намагаюся ставитися до людей так, як я хочу, щоб вони ставилися до мене. Мабуть, саме цей алгоритм лежить в основі моїх дій.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up