Віолета Лабазюк перебуває із робочим візитом у Польщі: яка мета

Віолета Лабазюк перебуває із робочим візитом у Польщі: яка мета
Світлини зі сторінки Хмельницької обласної ради
  • #пресслужба

Упродовж тижня голова Хмельницької обласної ради візьме участь у міжнародній об’єднавчій платформі, зустрінеться з представниками влади, волонтерами й переселенцями, котрі знайшли у Люблінськом воєводстві прихисток. 

Із робочим відрядженням у Люблінському воєводстві, що в Польщі, перебуває голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк.

В облраді акцентують, що ця поїздка сприятиме налагодженню співпраці з міжнародними партнерами задля розвитку, підтримки та післявоєнного відродження Хмельниччини.

Зустріч з волонтерами й переселенцями

У понеділок, 15 травня, Віолета Лабазюк відвідала Янів-Любельський. Під час зустрічі з представниками міської та повітової влади обговорила досвід реформи децентралізації Польщі та його реалізацію в Україні.

Опісля голова Хмельницької облради зустрілася з подружжям волонетрів - Цезарієм Щуровським і житомирянкою Тетяною Шевчук. Їхня фундація «Jana Zamoyskiego» у Любліні за понад рік прийняла й забезпечила житлом близько сотні українців.

Окрім того, подружжя допомагає ЗСУ, неодноразово надсилало на передову необхідну для хмельницьких формувань провізію та амуніцію.

Особливо емоційним було спілкування з родинами переселенців, для яких готель Цезарія «Hotel Krolewski» став другою домівкою. Прихисток у ньому знайшли переселенці з Харківської, Запорізької, Одеської областей, а також Києва та Ірпеня. Будинки більшості родин – пошкоджені або зруйновані. Зараз люди намагаються пристосуватися до нового життя за кордоном, але твердо вірять, що незабаром повернуться додому.

Ініціативи Тримор’я

У вівторок, 16 травня, голова облради Віолета Лабазюк взяла участь у відкритті об’єднавчого третього Конгресу самоврядування Ініціативи трьох морів.

Під час панельних дискусій представники влади та бізнесу, учасники Ініціативи Тримор’я, делегації з України та країн ЄС працювали над поглибленням співпраці в п’яти напрямах:

  • інфраструктура,
  • охорона довкілля,
  • наука та освіта,
  • цифровізація,
  • економічна співпраця.

«Ми чітко розуміємо, що післявоєнний світ буде відрізнятися від сьогодення, тому працювати над відновленням економіки, інфраструктури та екології держави потрібно вже сьогодні, - наголосила Лабазюк. - Важливо, як ніколи, відчувати підтримку світу у боротьбі за свободу та спільні цінності всієї Європи».

Учасники Конгресу також обговорили перспективи розвитку окремих регіонів, зокрема й Хмельниччини, через їхню активну участь у Мережі регіонів Ініціативи трьох морів.

ДОВІДКА.
Ініціатива трьох морів або Тримор’я – міжнародна економічно-політична платформа співпраці між 12 країнами Європейського Союзу, розташованими на осі трьох морів – Балтійського, Адріатичного та Чорного. Україна є партнером-учасником Тримор’я.
Мережа регіонів Ініціативи трьох морів – це формат безпосередньої співпраці між органами самоврядування держав-учасниць Тримор’я, створений з ініціативи Люблінського воєводства.
Документ про створення Мережі, так звану Люблінську декларацію, підписали у 2021 році.

Читайте також:

Коментарі (5)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

  • Yurii Bendas

    Виклянчити гроші на місто, а потім їх успішно разом з картавим вкрасти .

    Андрей Кузнецов reply Yurii Bendas

    Yurii Bendas не, картавий порядний😊😅
  • Oleg Zlotogurskiy

    І отримати гуманітарку яку потім можна продати
  • Валерій Світельський

    Розповісти панам про ба бах в Грузевиці

keyboard_arrow_up