Сергій Лабазюк: Мешканці Хмельниччини мають бути забезпечені якісними препаратами за програмою "Доступні ліки" (прес-служба Сергія Лабазюка)

Сергій Лабазюк: Мешканці Хмельниччини мають бути забезпечені якісними препаратами за програмою "Доступні ліки" (прес-служба Сергія Лабазюка)

Народний депутат України Сергій Лабазюк звернувся із запитами до міністра охорони здоров’я та Національної служби здоров’я України, в яких просить роз’яснити, які препарати будуть фінансуватися за програмою «Доступні ліки».

Про це повідомила пресслужба нардепа.

Депутат поінформував, що до нього систематично звертаються мешканці Хмельницької області щодо недостатньої якості препаратів, які входять до програми "Доступні ліки". Зокрема, механізм відшкодування поширюється на деякі  серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму.

Разом з тим, депутат зазначив, що за інформацією МОЗ на поточний рік фінансування збільшилося, однак окремий код класифікації видатків зник.

У 2020 році, за інформацією МОЗ, сума запланованого фінансування зросла до 2,1 млрд. грн. однак, не повідомлялось, яка саме частина коштів піде на фінансування програми «Доступні ліки».

«Враховуючи такі зміни, важко встановити, якими чином планується використовувати збільшений бюджет – через суттєве розширення переліку лікарських засобів, за якими буде надаватися компенсація, чи через якісне зростання номенклатури таких засобів», - зауважив депутат.

Тому Сергій Лабазюк просить надати інформацію, чи планується збереження програми «Доступні лики» у 2020 році в повній мірі, чи буде здійснено заміну назви програми. Також нардеп просить МОЗ повідомити, які препарати будуть підлягати компенсації за програмою «Доступні ліки» у 2020 році.

Нагадаємо, після реєстрації депутатського запиту Сергія Лабазюка, наказом МОЗ від 1 червня 2020 року затверджено Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації.

Новий Реєстр містить 246 позицій, що на 11 менше, ніж у Реєстрі, затвердженому попереднім наказом. Однак при цьому з 246 препаратів 77 відшкодовуються державою пов­ністю, що на 4 позиції більше, ніж раніше.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up