Сергій Лабазюк: Перші три роки купувати землю повинні лише фізичні особи! (прес-служба Сергія Лабазюка)

Сергій Лабазюк: Перші три роки купувати землю повинні лише фізичні особи! (прес-служба Сергія Лабазюка)

В законопроекті №2178-6 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» пропонується на перші три роки відкрити ринок землі для фізичних осіб, а потім вже – для юридичних осіб, засновниками яких є виключно українці.

Про це повідомив на брифінгу в Верховній Раді автор законопроекту, член комітету з питань аграрної політики та земельних відносин народний депутат Сергій Лабазюк.
Він зазначив, що масові мітинги аграріїв та соціологічні дослідження продемонстрували, що урядовий законопроект про ринок землі не знайшов підтримки.
«Бо в урядовому законопроекті чітко прописано дозвіл іноземцям купувати землю в Україні. Це звичайно є неприпустимим, більше 70% людей взагалі проти продажу землі, 81% - проти продажу землі іноземцям», - підкреслив депутат.
Лабазюк повідомив, що його законопроект, в першу чергу, забороняє іноземцям купувати землю в Україні.
«На першому етапі, коли розпочинається ринок землі, доступ мають мати тільки фізичні особи. І цей ринок має бути три роки. Спочатку ми створюємо можливість жителям села чи міста придбати землю у власність для господарювання, використати своє право, в тому числі з державною підтримкою», -  наголосив парламентар.
Він також підкреслив, що законопроект  №2178-6 встановлює обмеження щодо загальної площі земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які можуть перебувати у власності фізичних осіб – до 500 га., юридичних – до 50 тис. га,
Також отримають право придбати землю територіальні громади, щоб потім мати змогу здавати її в оренду.
«Я переконаний, що такі запобіжними дадуть можливість в законному руслі для громадян України, для фермерів, які господарюють на землі і мають намір займатися сільськогосподарською діяльністю, придбати землю у власність», - підсумував Сергій Лабазюк.
Він повідомив, що цей законопроект буде розглядатись в середу на профільному комітеті і висловив сподівання, що депутати приймуть зважене рішення, яке буде переслідувати державницькі інтереси.
Нагадаємо, Сергій Лабазюк зареєстрував в парламенті альтернативний урядовому законопроект №2178-6 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», який забороняє іноземцям скуповувати землю та надає фізичним особам 3 роки на першочергове право викупити землю.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево Від читача 12:22 Як Обрати Найкраще Місце Для Своєї Посмішки? 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up