Точка зору: “Я зроблю все, щоб влада не наживалася на бідах народу”, - Олег Ляшко відвідав Війтовецьку ОТГ

Точка зору: “Я зроблю все, щоб влада не наживалася на бідах народу”, - Олег Ляшко відвідав Війтовецьку ОТГ

Лідер радикальної партії відвідав Хмельницьку область. Олег Ляшко зустрівся з колективом Війтовецької об’єднаної територіальної громади, яка цього року отримала субвенцію від РПЛ у розмірі 150 000 гривень на проведення водогону. Політик переконаний, що час змінювати систему та долати тотальну бідність українського народу.

- Жодна країна в світі, будучи бідною, ще не подолала корупцію. Чим достойніше живуть люди, чим більший рівень доходів мають, тим нижчий рівень корупції. Чим бідніші люди, тим вищий рівень корупції. Тому три кита на яких тримається боротьба з корупцією: справедливість, зміна політичної системи і подолання бідності через відновлення економіки. Все що ми бачимо зараз, ніщо інше як профанація та обман простих людей. Понастворювали антикорупційних комітетів, виділили на них мільйони, а тепер використовують їх як інструмент у політичній боротьбі.

Послухати лідера РПЛ зійшовся весь колектив Війтовецької ОТГ. Зустріч проходила у формі питання-відповідь. Кожен бажаючий міг напряму поспілкуватися з лідером РПЛ.

Людей хвилювало підвищення тарифів на тепло, доступні ліки та нагальні проблеми їхнього СМТ.

- Кожна друга людина в Україні відмовляється від лікування. Бо в аптеку приходить, як в музей. В середньому 800-900 гривень треба на ліки. І що робити з пенсією 1500 гривень. Або заплати за ліки і сиди в холодній хаті помирай або заплати за комуналку і потім помирай від того, що не купив ліки від тиску, від діабету, від серцево-судинних захворювань.

Олег Ляшко запропонував план здешевлення ліків, який дасть можливість врятувати життя мільйонів українців. Лідер РПЛ наголосив, що потрібно відновити державний контроль за цінами на ліки. Скасувати ПДВ на лікарські засоби, обмежити монополію та рентабельність фармацевтичних компаній, щоб ті заробляли не більше 10-15% відсотків.

- Зараз у нас аптеки - одна на одній, і, що особливе, в кожній ціна різна. Бо керує всіма один монополіст і ставить ту ціну, яку сам захоче. Купує пачку таблеток за 50 гривень, а продає - за 500, наживаючись на людях.

Олег Ляшко зазначив, що необхідно розширити програму доступні ліки. Держава в цьому році виділила мільярд гривень на цю програму. Лідер РПЛ говорить, що добився ще додаткових коштів, у розмірі одного мільярда на ліки від онкології.

- Бо не дай Бог онкологія, людина останнє з хати виносе, і не має коштів на ту хіміотерапію. А хтось на цій біді наживається. Так не має бути, витрати на лікування онкологічних захворювань мають обов’язково покриватися з державного бюджету.

Лідер РПЛ вважає, що необхідно ввести кримінальну відповідальність за продаж фальшивих ліків. Щоб людина за свої ж гроші не купувала крейду. І потім не страждала від того, що вчасно не отримала необхідні медикаменти.

- Коли крейду продають, людина йде в аптеку, останні гроші виносить, думає, що купує нормальні ліки, а насправді їй впарюють підробку. Якою потім травлять людей. 15 років в’язниці за продаж фальшивих ліків. А сьогодні, що: штраф 500 гривень і продовжуй бадяжити далі.

Олег Ляшко поділився планами щодо розбудови країни та наголосив на своїх пріоритетних завданнях роботи як майбутнього президента України.

- Більшість людей іде в депутати, щоб ховатися за тими мандатами і використовувати депутатську недоторканність як прикриття своїх махінацій. Я після президентських виборів одразу ж скорочу кількість депутатів до 250, навіщо кормити тих 450 дармоїдів. Відміню депутатську недоторканність. Коли будуть зарплати, коли будуть пенсії, коли будуть доступні ліки, коли буде мир в країні, коли відновимо території - відповідь одна: коли будемо сильними. Щоб люди не бомжували та не по закордонах тинялися у пошуках кращої долі, а щоб працювали у своїй країні за гідну зарплату.

Також своїм пріоритетним завданням лідер РПЛ вважає збільшення зарплат та пенсій. Політик наголошує, що мінімальна заробітна плата має бути не меншою за 6 тисяч гривень.

- Я добиваюся підвишення зарплат, щоб наші люди не виїжджали з України, щоб не розбивалися сім’ї. Пенсії також треба прирівняти до зарплат. Треба поважати наших ветеранів, які все життя працювали на країну. А що їм тепер влада дає: лише високі тарифи на газ та не помірні ціни на ліки.

Олег Ляшко вважає, що не потрібно “клянчити” кредити у МВФ, в обмін на підняття цін на газ. Натомість необхідно встановити лічильники тепла у кожен дім за рахунок держави. Необхідно знизити тарифи та встановити соціальну норму на газ.

Саме тому 31 жовтня РПЛ організовує всеукраїнську акцію протесту з вимогою знизити тарифи на газ і закликає всіх свідомих громадян приєднатися та спільними зусиллями боротися за свої права.

Під кінець зустрічі, із залу до Олега Ляшка звернулася директор музичної школи та розповіла про нагальні проблеми закладу. Уже кілька років зі стелі капає, діти взимку мерзнуть або й взагалі доводиться закривати школу. Коштів на ремонт не має.

- Кілька місяців тому, говорить жінка, з‘явилася надія, приїжджали представники РПЛ, все виміряли та обіцяли допомогти.

Лідер партії відповів, що уже знає про цю проблему та доручив своїм представникам вирішити питання до негоди. Тому вже скоро діти зможуть навчатися в теплому приміщенні, а викладачі не боятимуться за безпеку своїх учнів.

- Ось з чого треба починати, що людям ті транші, коли з криші капає. Наша партія піклується про кожного громадянина. Ми не боїмося вийти в люди і почути людей. Ми не зачиняємося в кабінетах та не ховаємося за високими парканами. Разом ми єдині, наголосив Олег Ляшко.

 

на правах реклами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up