«Ukrainian Week» у США: Віолета Лабазюк відвідала молитовний сніданок

«Ukrainian Week» у США: Віолета Лабазюк відвідала молитовний сніданок
  • #пресслужба
  • Голова обласної ради Віолета Лабазюк була запрошеною до міжнародних молитовних заходів у складі української делегації.

У рамках «Ukrainian Week» у Вашингтоні (США) відбулися молитовні зустрічі, які об’єднали представників різних країн у спільній молитві за мир у світі та Перемогу України.

1 лютого Національний молитовний сніданок зібрав кілька тисяч високопосадовців з усього світу, включно з президентом та віцепрезидентом США. Представники Лівану, Боснії і Герцеговини, Бразилії, Непалу, України, США, Канади, Таджикистану – урядовці, члени Конгресу, політики, військові, духовні діячі мали можливість у стінах Капітолію – серці Вашингтона спілкуватися на спільні теми, які нас об’єднують та турбують.  Обговорили й перспективи на майбутнє.

Україна на цій події була представлена однією з найчисельніших делегацій. Понад 100 українців приїхали у Вашингтон висловити вдячність країнам, які нас підтримують та прагнуть разом з нами до нашої Перемоги.

Відео дня

«Дуже важлива подія для американського народу, яка щорічно об’єднує у спільній молитві найвище керівництво держави та політиків, управлінців, релігійних, громадських  діячів, делегатів з різних країн світу, - поділилася враженнями Віолета Лабазюк. - Подія, яка вкотре нагадує наскільки важливо бути єдиними, допомагати один одному, працювати та молитись заради миру та злагоди в усьому світі.  Адже, свобода, гідність та  мир для українців це не просто слова, а наша щоденна боротьба за звільнення рідної  землі від російських загарбників. Ми віримо в підтримку Господа на цьому шляху. Приємно чути слова підтримки для українців,  які мужньо відстоюють свободу не лише для України, а й для усього демократичного світу».

Під час своєї промови на національному молитовному сніданку президент США Джо Байден висловив рішучу підтримку Україні, підкресливши необхідність продовження допомоги в боротьбі українського народу з російською агресією. «Ми працювали заради миру, безпеки та гідності українського народу, який демонструє неймовірну рішучість і стійкість проти російської агресії, ми повинні продовжувати Україні допомагати», - наголосив американський лідер.

Голова обласної ради Віолета Лабазюк також долучилася до чергового 18-го Українського молитовного сніданку, який відбувся у Вашингтоні сьогодні, 2 лютого. 

Традиційно, в Америці, у серці американської столиці, Український молитовний сніданок зібрав політиків, управлінців, громадських та релігійних діячів, волонтерів, освітян, медиків, військових, представників української діаспори. Побували на заході також конгресмени, які відстоюють українські інтереси та протидіють російській агресії.   

Учасники зібрання об’єднали свої серця в молитві за збереження миру та добробуту в Україні та вкотре заявили – наша країна завжди прагнула та воліє бути частиною вільного світу. Але росія намагається забрати в української держави це право, вчиняючи геноцид українського народу. 

Агресор вбиває мирних жителів та руйнує цивільну інфраструктуру, знищує історичну та культурну спадщину України, включаючи музеї, храми та інші релігійні споруди.  Російська окупаційна влада переслідує релігійні громади, українських священників, релігійні лідери стають жертвами арештів, викрадень та ув’язнень. Їх катують та змушують зректися своєї ідентичності, своєї віри. Але ми тримаємося – з нами Бог, він завжди на стороні правди.  Світ має знати та чути про усі ці злочини.

Молитовні зустрічі надихнули молитися за Україну незважаючи ні на що, адже навіть представники майже мільйонної діаспори, що живуть у США, своїм серцем вважають Україну за другу Батьківщину.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Остап

    Яка важлива новина. Ми повинні радіти за фіолетову.

keyboard_arrow_up