Віолета Лабазюк: Хмельниччина прихистила та опікується тисячами вимушених переселенців (пресслужба В.Лабазюк)

Віолета Лабазюк: Хмельниччина прихистила та опікується тисячами вимушених переселенців (пресслужба В.Лабазюк)

Хмельниччина, як і більшість регіонів нашої держави, вже понад десять місяців стала другою домівкою для громадян з тих областей України, де ведуться бойові дії.

За цей період близько 400 тисяч переселенців побували в нашій області. Наразі наш регіон став прихистком для більше 90 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які були змушені залишити  свої домівки, щоб врятуватися від обстрілів, вивезти дітей, втекти від рашистських окупантів.

Хмельницькою обласною радою на постійній основі здійснюється  підтримка вимушено переміщених осіб, які наразі проживають в нашій області.

З перших днів війни за ініціативи Віолети Лабазюк в області працює Центр видачі гуманітарної допомоги Хмельницької обласної ради. За десять місяців допомогу в Центрі отримали понад 50 тисяч переселенців.

Як зазначає Віолета Лабазюк: «Тут, у тилу, ми розуміємо всю відповідальність за підтримку переселенців, які були вимушені покинути рідні домівки та під обстрілами шукати більш безпечний прихисток, та забезпечення усім необхідним. Саме тому наше основне завдання – працювати, підтримувати цих людей та реагувати на їхні звернення про допомогу. Щиро дякую головам територіальних громад Хмельниччини, які з перших днів також активно працюють над забезпеченням  переселенців житлом та потрібними речами».

Минулого тижня, завдяки підписаному Віолетою Лабазюк Меморандуму про взаєморозуміння між Хмельницькою обласною радою і релігійною організацією "Релігійне Управління Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні" за підсумками її робочого візиту до США у вересні цього року, напередодні різдвяно-новорічних свят родини переселенців – маріупольців отримали грошові сертифікати номіналом по 500 гривень для сплати за товар у мережі продовольчих магазинів.

Сьогодні ж, таку допомогу в Центрі отримали ще 100 мешканців з Донеччини. Приділяється увага сім´ям, де проживають люди з інвалідністю та багатодітні родини.

Загалом внутрішньо переміщені особи отримали близько тисячі грошових сертифікатів.

Не залишаються поза увагою родини ВПО, які проживають у селах та містах Хмельниччини. Віолета Олександрівна систематично здійснює робочі виїзди у територіальні громади області, де зустрічається з родинами переселенців, спілкується з ними про умови проживання та потреби. Кожна зустріч – це безліч історій, які проймають до глибини душі своєю сміливістю, відвагою і болем, це багато сліз. Кожна життєва історія проходить через душу і закарбовується у серці. Основна потреба вимушено переміщених осіб – можливість отримати гуманітарну допомогу, зокрема необхідні продукти харчування та засоби особистої гігієни. Прохання про допомогу були почуті. Після детального вивчення кожного звернення за сприяння Віолети Лабазюк родини переселенців отримали понад півтори тисячі продуктових наборів. А напередодні різдвяно-новорічних свят привітання та солодкі гостинці отримали понад п`ятисот діток внутрішньо переміщених осіб.

Хмельниччина є потужним гуманітарним тилом внутрішньо переміщених осіб. Тут дуже ввічливі, чуйні та добрі люди, які безкоштовно забезпечують проживанням, харчуванням, комфортними умовами і доброзичливим ставленням.

Весь світ у захопленні від українців – відважного, мужнього, сильного та непохитного народу.

Слова подяки хочеться висловити кожному і кожній, хто працює заради нашої Перемоги. Слава всім, хто воює за незалежність! Вічна пам´ять  кожному українцю, чиє життя забрала ця війна.

Всупереч ворогам – будемо жити. І будемо перемагати!

Спільно наближаємо Перемогу!

keyboard_arrow_up