Віолета Лабазюк нагородила аграріїв Хмельниччини за плідну працю

Віолета Лабазюк нагородила аграріїв Хмельниччини за плідну працю

#пресслужба

У третю неділю листопада в Україні традиційно відзначається день працівників сільського господарства. Це свято в першу чергу тих, завдяки чиїй праці держава має потужний ресурс для розвитку економіки країни.

З нагоди професійного дня аграріїв, в обласній філармонії відбулися урочистості. До вітань працівників аграрної галузі долучилося керівництво обласної ради та обласної військової адміністрації. Також на заході були присутні представники сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств й депутати обласної ради.

Голова обласної ради Віолета Лабазюк та її заступник Валентин Соколюк подякували аграріям за щоденний значний внесок у наближення перемоги України у російсько-українській війні.

Також працівників цієї галузі нагородили Грамотами обласної ради. А саме - за значний  особистий внесок у розвиток і підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва, активну діяльність, спрямовану на удосконалення аграрної галузі, вагомі трудові здобутки, плідну соціальну та волонтерську роботу в умовах воєнного стану та високий професіоналізм.

Значному підвищенню продуктивності праці сільгоспвиробників сприяє Програма розвитку агропромислового комплексу Хмельницької області на 2023-2027 роки. Саме нею надається щорічна бюджетна допомога дрібним сільськогосподарським виробникам за різними напрямами діяльності агропромислового комплексу. 

Зокрема, цьогоріч передбачена часткова бюджетна підтримка сільськогосподарської галузі у сумі 4,5 мільйона гривень. Станом на сьогодні прийнято 237 заявок на суму 3 мільйони 300 тисяч гривень. Всі кошти вже перераховані заявникам на придбання сільськогосподарської техніки та обладнання.

keyboard_arrow_up