Віолета Лабазюк представляє Хмельниччину на «Ukrainian Week» в США

Віолета Лабазюк представляє Хмельниччину на «Ukrainian Week» в США
  • #пресслужба
  • У Вашингтоні розпочався Ukrainian week in Washington, D. C. У складі делегації з України та Хмельниччини – голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк.

«Ukrainian Week» проходить за підтримки Українського кокусу Палати представників Конгресу США та є особливою щорічною платформою, яка має на меті зближення між українським й американським народами та налагодження і посилення подальшої співпраці. Учасники заходу мають можливість більше дізнатися про виклики та труднощі, з якими сьогодні стикається Україна, яка мужньо виборює свою свободу та незалежність. Міжконтинентальний захід об’єднує політичну, військову та релігійну дипломатію різних країн

Як зазначає Віолета Лабазюк, підтримка іноземних держав є надважливою для України в сьогоднішніх жахливих реаліях, адже російсько-українська війна триває майже два роки, наша держава щодня потерпає від ворожих атак та потребує допомоги й підтримки цивілізованого світу. 
У рамках «Ukrainian Week» запланована низка різноманітних заходів та ініціатив, що сприятимуть лише зміцненню партнерства Хмельниччини з американськими колегами, і відповідно посиленню підтримки України. 

Відео дня

Серед основних заходів – Молитовний Український Сніданок, Форум економіки, інвестицій та відновлення України, Виставка проєктів підтримки України, Гуманітарний Форум Україно-американського партнерства. 

У рамках робочої поїздки до Вашингтону голова обласної ради разом із народними депутатами України, представниками органів місцевого самоврядування вже зустрілися з конгресменами США – Гері Палмером та Тімом Волбергом, які є членами Палати представників від Республіканської партії. 

Учасники зустрічі проаналізували сьогоднішню ситуацію в Україні. Під час спілкування зокрема й обговорили можливості американської держави щодо посилення подальшої підтримки нашої держави. Водночас було акцентовано на необхідності залучення гуманітарної допомоги, в якій є наразі найбільша потреба.

Для України надважливо, що американські партнери залишаються послідовними у своїй позиції щодо підтримки українців у боротьбі за свою незалежність та територіальну цілісність. Разом з тим, американський народ готовий бути з Україною під час процесів відновлення та відбудови населених пунктів нашої країни.

Українська делегація також взяла участь у загальній пресконференція щодо проведення «Ukrainian Week» разом із Міністром закордонних справ України, народним депутатом України попередніх скликань координатором Національного молитовного сніданку та Платформи американсько-українського партнерства Павлом Унгуряном, а також військовослужбовцями, сенаторами США.  
Відбулася зустріч української делегації з експертами The Heritage Foundation – стратегічного дослідницького інституту США, який займається широким спектром питань громадської політики. Зокрема,  Heritage Foundation є однією з найвпливовіших організацій державної політики в США, якою було розроблено моделі пенсійної системи, американської економіки та модель родини.   
Як зазначає голова обласної ради, спілкування та консультації з спеціалістами такого рівня є особливо цінними та важливими для України.  Фундація видає низку аналітичних досліджень, щорічно публікує «Індекс економічної свободи» країн. Факторами, що використовуються для розрахунку є рівень корупції в уряді, бар’єри на шляху міжнародної торгівлі, розмір ставок прибуткового податку, державні витрати, дотримання трудового законодавства та ряд інших принципів. 

Безумовно для України економічна стійкість – це одне з основних завдань. Сильна економіка – це вагомий потенціал для посилення обороноздатності нашої держави та перемоги над російським агресором.  

Під час робочої поїздки голови обласної ради Віолети Лабазюк до Вашингтону також заплановані зустрічі з провідними експертами, спікерами в галузях економіки, військової справи, гуманітарного напрямку.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Тетяна Петрова

    А що більше не було кого послати, немає більш  достойніших людей, у нас що одні лабазюки. Поїхала, домовилась за гуманітарку тепер буде мати що гуманітарити собі в кишеню. Вони вже  без цего неможуть.
  • Остап

    А їй всі ці ваші коменти фіолетові.

    Читач81 reply Остап

    Віолетові. Все печально. Люди, які розброїли і обікрали Україну, тепер керують її обороною.  І Лабазюки далеко не гірші з них. Розганяти усіх треба нахер, але це майже неможливо.
  • Читач96

    ПІР під час ЧУМИ  !
  • Читач96

    Цяця ,за наші кошти,(на халяву) поїхала на екскурсію за океан. Хотя ні , "можливо ще домовиться щоб в штатах побудувати якогось моста чи дорогу," з чим чорт не шуткує? Це такий народ що  до тебе залізе в кишеню, буде дивитись тобі в очі і говорити ,що так треба... .

keyboard_arrow_up