“Я зроблю все, щоб українська промисловість вийшла на міжнародний рівень”, - Олег Ляшко відвідав Теофіпольський цукровий завод (прес-служба Радикальної партії Олега Ляшка)

“Я зроблю все, щоб українська промисловість вийшла на міжнародний рівень”, - Олег Ляшко відвідав Теофіпольський цукровий завод (прес-служба Радикальної партії Олега Ляшка)

Олег Ляшко черговий раз відвідав Хмельниччину. Цього разу лідер РПЛ завітав до Теофіпольського цукрового заводу. Це потужне підприємство працює ще з 1975 року. Щорічно, в середньому, переробляє 600 тисяч тонн цукрових буряків, випускаючи при цьому 100 тисяч тонн цукру. На виробництві працює 450 осіб.

Лідер Радикальної партії стурбований станом власного українського виробництва. Як зазначив політик, в Україні залишилося всього 44 цукрових заводи. У цьому році 14 з них зупинилися через високу ціну на газ.

  • Сьогодні підприємства платять за газ 13-15 тисяч гривень за 1000 кубів газу. Внаслідок цього, кілограм цукру здорожчав на 2 гривні на заводі, а в магазині ще більша вартість. От чому підвищення цін на газ - це знищення власне промисловості і скорочення робочих місць. Зводи, зокрема цукрові, через величезні тарифи на тепло несуть непомірні збитки. І вони вимушені будуть і далі зупинятися. Як наслідок, через високі ціни на газ, ми ризикуємо вже найближчим часом втратити свою цукрову промисловість.

Щоб користуватися власню якісною продукцією, а не відходами та третьосортним цукром із-за кордону, необхідно знизити ціни на газ для промисловості. За слова Олега Ляшка це дасть можливість здешевити ціни на цукор та інші продукти харчування.

  • Люди мають менше платити за харчі. Я не говорю про ті делікатеси, якими харчується наша влада, простій пенсіонерці іноді на хліб не вистачає, через ціни на комуналку та ліки. Необхідно відновити контроль за цінами на продукти харчування. Знизити ціни на газ, що дасть можливість не грабувати простих людей.

Олег Ляшко переконаний, що влада обманює народ мізерними подачками. Коли заробітні плати та пенсії піднімають на 100 гривень, а ціни на 200 гривень. Лідер Радикальної партії зазначив, що дорогий газ для цукрозаводу призведе до здорожчання цукру, зниження робочих місць та зниження зарплат.

  • Здорожчання цін на газ призвело до зниження дохідності. ЦукровІ заводи на даний час працюють собі у збиток, навіть на нуль не виходять. Тому ми вимагаємо від влади знизити ціни на газ. Якщо вони цього не зроблять, то я особисто зменшу ціни, коли стану президентом. В Америці ціна на паливо 100 доларів за тисячу кубів. Я нещодавно був на Теофіпольській енергетичній станції. І скажу відверто, що у нас є можливість видобувати власний газ по ціні тисяча гривень за тисячу кубів.

Олег Ляшко вважає, що чим нищими будуть ціни на газ, тим більшими будуть зарплати простих українців. Лідер РПЛ запевнив, що на посту президента, знизить тарифи  на енергоносії та паливно-мастильні матеріали, крім цього - відновить державний контроль за цінами.

  • Це ключові елементи економічного розвитку. Лише знизивши ціни та відновивни контроль на ними, можна буде подолати тотальну бідність українського народу. Сьогодні ми конкуруємо на зовнішніх ринках виключно за рахунок бідності людей. Ми платимо космічні ціни за імпортний газ, а люди отримують мізерні зарплати. Має бути навпаки: низька ціна на газ і високі зарплати для українців, щоб повернути їх із-за кордонів.Щоб вони не їздили у пошуках кращої долі по Польщах та по Португаліях.

Лідер РПЛ поспілкувався з директором цукрового заводу та обійшов виробництво. Олег Ляшко пообіцяв керівництву підприємства, допомогти у вирішенні ключових проблем заводу.

  • От ми щойно з директором заводу обговорили нагальні проблеми підприємства. Він розповів, що завод  просто не може конкурувати із іноземними виробниками. А все тому, що державна політика не дає підтримку національному виробництву. На цьому підприємстві працює близько 500 людей. Якщо завтра воно зупиниться - люди і їхні сім’ї та діти залишаться без заробітку, без можливості одягатися, годувати родину. А як в таких умовах дітям ставати на ноги?

Олег Ляшко наголосив, що влада не має права закривати очі, коли припиняють роботу такі підприємства. Необхідно змінити політику нищення національного виробництва та закриття заводів.

  • Вони віддають нашим закордонним конкурентам іноземні контракти, замість того, щоб забезпечувати роботою наших людей. Чому на українцях мають наживатися ті  самі німці чи поляки. У нас є потенціал для розвитку промисловості, просто необхідно надати людям таку можливість.

Ще одна важлива проблема, яка спіткала Теофіпольський цукровий завод - це дефіцит вагонів. 80% продукції заводу йде на експорт. Підприємство знаходиться на межі зриву іноземних контрактів, через те, що “Укрзалізниця” відмовляється виділити вагони для перевезення цукру за кордон.

  • Зрозуміло, що вони не можуть виконати експортні контракти, бо для того, щоб отримати вагон, треба заплатити “Укрзалізниці” взятку в 300 доларів за один. Якщо не платиш хабарі - вагонів немає. Щоб це змінити, необхідно створити конкуренцію. Провести політику демонополізації. На сьогодні, “Укрзалізниця”, користуючись монополією, п’ять разів за останні два роки піднімає ціни на вантажні перевезення, на пасажирські перевезення. Треба дати приватну тягу, щоб створити конкуренцію. Це, в свою чергу, призведе до зниження цін на вантажні перевезення.

Лідер РПЛ наголосив, що на сьогодні, таку проблему мають ще сотні підприємств по всій Україні. На величезні збитки скаржаться і металургійні компанії і виробники сільськогосподарської продукції.

  • “Укрзалізниця”, посилаючись на дефіцит вагонів, зриває прибуткові для країни контракти. А щойно дадуть взятку, то й вагони з’являються і можливість їх надати. Необхідно подолати ці корупційні схеми: демонополізувати ринок вантажних перевезень. А всі гроші від збільшення тарифів інвестувати в виготовлення та виробництво нових вагонів із української сталі, із нашого металу, а не купувати б/у німецькі чи французькі.

Біля цукрового заводу на Олега Ляшка чекали робітники підприємства та прості громадяни, які прийшли послухати народного депутата. Зустріч з лідером Радикальної партії значно затягнулася, адже охочих особисто поспілкуватися з Олегом Ляшком виявилося дуже багато. Люди поскаржилися на свої нагальні проблеми та просили захисту у народного кандидата.

До Олега Ляшка підійшла 79-річна Марія Хитра. Жінка, плачучи, розповіла про те, як місяцями намагається отримати субсидію, а їй відмовляють в усіх інстанція.

  • Мені 79 років, я пенсіонерка. Отримую 1951 гривню пенсії. У мене в квартирі прописаний син, але він одружився на такій самій бідній як і сам. Зараз під Києвом насилу заробляє, щоб прогодувати сім’ю. А мені не дають субсидію, бо він у мене прописаний. Я збираю підписи, що він не живе зі мною. Не знаю, що мені вдасться зробити. Допоможіть мені, лише на вас одна надія залишилася, - поскаржилася Ляшку бабуся.

Лідер РПЛ пообіцяв негайно вирішити це питання. Марія Хитра разом із представником депутата, поїхала на комісію до району. Жінці виділили кваліфікованого юриста, який пообіцяв супроводжувати її до позитивного вирішення цього питання.

  • Ось, будь ласка, саме те про що я говорю. Коли влада обманює, розказує про те, що дадуть кожному субсидію - не вірте. Марія Михайлівна - живий приклад брехні влади. Вона не отримує субсидію через те, що її син прописаний в хаті. Для того, щоб отримати допомогу, 79-річна бабуся має рідну дитину виписати з хати. Саме тому ми вимагаємо від влади скасувати рішення, яким вони забрали у вас субсидію. Я вигризу для Марії Михайлівни субсидію, не потрібно нікуди виписувати сина. Я не дам, щоб через політику влади ви розлучалися зі своєю дитиною. Це зовсім треба бути безсовісними, щоб штовхати людей на крайнощі заради субсидії.

Лідер Радикальної партії пообіцяв знизити ціни на газ, щоб люди не виписували дітей з хати, щоб не руйнувалися сім’ї. Олег Ляшко наголосив на тому, що необхідно підвищити пенсії, щоб мінімальна була не менша ніж п’ять тисяч гривень.

  • Потрібно провадити політику, яка стане на захист простих людей, а не олігархів. Зараз більша половина українців з жахом чекає на платіжки за листопад, а що буде зимою, взагалі страшно подумати. Таких як Марія Михайлівна в Україні тисячі. Якщо при пенсії 1951 гривня Марія Михайлівна заплатить за тепло тисячу гривень та купить собі ліки,  то що вона буде їсти. Про це наша влада не думає. Тому ми вимагаємо скасувати нові правила нарахування субсидії, підвищити людям пенсію та знизити ціни на продукти та ліки, - зауважив лідер РПЛ Олег Ляшко.

 

Автор: Ганна Іваненко

на правах реклами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up