Як мешканці Хмельниччини відреагували на відставку Боріса Джонсона: підбірка з соцмереж

Як мешканці Хмельниччини відреагували на відставку Боріса Джонсона: підбірка з соцмереж
  • В соцмережах з'явилося чимало дописів з вдячністю та шаною прем'єр-міністру Великобританії, який подав у відставку.

  • Дехто з дописувачів навіть пропонує працевлаштувати його в Україні.

 

Відставка прем'єр-міністра Великобританії Боріса Джонсона, відданого друга та союзника України, викликала хвилю вдячних постів та мемів в українських соцмережах. Йому дякували й політики, і громадські активісти, і волонтери, і навіть мережа супермаркетів Сільпо в досить креативний спосіб:

Хмельниччина теж не стала винятком.

Відео дня

Так, історик та громадсько-політичний діяч Павло Гай-Ни́жник, уродженець Дунаївців, поширив у своєму Facebook зворушливі світлини Боріса Джонсона в родинному колі з підписом “Друг України і кожного з нас (хоч ми й особисто незнайомі) одразу після своєї відставки”

Павло Василенко, лідер громадської організації "Кам'янець-Подільське об'єднання Учасників АТО" теж не залишився осторонь і поширив фото політика з написом “Сміливість бути з Україною”.

Хмельничанка, університетська професорка, Надія Бондаренко-Зелінська поділилась портретом Боріса Джонсона в краватці кольорів українського національного прапора:

Хмельничанин Олександр Пшеничний вірить, що політика Великобританії стосовно України не зміниться через відставку Джонсона. Адже на нашому боці сама королева Єлизавета II:

Але найбільше мемів було пов'язано з перспективами працевлаштування опального прем'єр-міністра в Україні.

Особливо жваво обговорювали, яку саме посаду запропонувати Борісу Джонсону під дописом у Facebook науковця Юрія Білоусова:

 

Сам автор допису, здається, симпатизує кадровій пропозиції колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна:

В Телеграм-каналі Хмельницький Secret вже пропонують відставному прем'єр-міністру посаду мера Хмельницького. 

Але дописувачка Поцілована Сонцем не надто поділяє ентузіазм охочих отримати собі англомовного мера просто зараз:

Зрештою, всі підтримують запрошення політика на роботу в Україну і лише Іван:) переймається тим, чи не шокує наше життя навіть таку сильну та харизматичну особистість як Боріс  Джонсон:

Читайте також: "Фактор Черчилля". Як одна людина змінила історію» (Новини компаній)

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Leopard Leoparda

    він прикольний чувак. але не треба тут його працевлаштовувати. ви шо не позорьтесь. і 7000 грн в місяць платити може? як нам тут дуже центр зайнятості пропонує. лошаріків знайшли.

    он знайому в Румунії вже 2 міс. в безкоштовному готелі. їжа безкоштовна і не парить мозок.

    а тут в нас... Цікаво в Великобританії теж такий закон що якщо пенсіонер пп, працює , платить податок , то пенсія йде без надбавок? не збільшується? ціни ростуть проїзд росте, а ці люди Дискриміновані. людина все життя працювала. стаж. по дві роботи було. а така подяка. срані 2000 тис. і податок з пп всі знають,.яке відношення зароблена стажем пенсія має відношення до того що пенсіонер не має за що жити тому оформився пп щоб законно щось підзаробити ще? Це Джонсону пропонуєте може? реально люди з глузду поїхали. так рашка нас знищує, але в нас теж треба справедливі закони і зміни. а не ось цей абсурд.

    пашеш як конь на той стаж. а тобі потім дадуть 80 доларів в місцяь і ще намагаються вз.ї коли ти намагаєшся дозаробити і платиш податок!!!!!

    то ж не всі хотять на лапу давати і переховуватись в конурах по місту де купа не платить податки.

    деколи почитаєш статті і людей то ми ніби початок розквіту Америки. а самі відстали на 50 років, а з війною то взагалі назад кроки. зробили б людям життя щоб рашка ще позаздрила! так ні, додавити  народ - наше всьо

    Iryna Oliynyk reply Leopard Leoparda

    дуже з вами погоджуюсь в тому, що заробітні плати в Україні ніякі. До прикладу, викладач в українському університеті отримує менше половини заробітної плати польської прибиральниці чи покоївки. А зарплата в них десь близько 1 тисячі євро на місяць. Бо в Польщі діє закон про мінімальну оплату праці за 1 годину роботи - 12 злотих, якщо не помиляюсь. Моя мама в 72 теж ще працює, і не лише заради спілкування, а тому що пенсія ж ніяка. Тепер з приводу працевлаштування Джонсона - це ж все жарти: людина втратить в жовтні роботу от дописувачі й шукають жартома варіанти працевлаштування. Не варто занадто серйозно сприймати всі ці меми у Facebook чи Telegram. Джонсон багатьом подобається своєю несистемністю, дитячою безпосередністю, відвагою. Лише одне те, що в розпал війни не побоявся приїхати до Києва, чималого вартує. Думаю, він завжди буде другом України. А щодо його праці тут - то це зі сфери фантастики. Хоча я б була не проти.

    Leopard Leoparda reply Iryna Oliynyk

    знаю що жарт) написала що наболіло як і всі ми. я думаю багато українців хотіло би жити в Україні, але все повертається так і навіть до війни - ніби ми не потрібні. ніби ми якісь не люди...в принципі в нас люди звикли самі крутитись. самі вчаться, самі шукають  роботу, створюють бізнес. я не знаю як там в бізнесі але думаю аренди величезні за якісь каптьорки. ну і податки... не всі ж хто пп - отримує дохід від 20 000. хтось просто до пенсії щоб додати. а податок платить як ті хто і 50 000 отримує. я так думаю.

    А на рахунок оренди - нізхто не задумувався чому Дитячий світ пустий, Атріум пустий, ЦУМ пустий, будують ще нові і нові торг центри, а ті що раніше будували пусті бо велика аренда. для чого все це робиться? центр міста і все пусто. то ж дайте людям якось крутитись. якийсь бізнес товари. якісь послуги. будують ті центри чорт зна де...в центрі саме те! Плюс і Плаза пуста. нащо це все будували? всюди якісь заборони. там не сядь не продай укроп. там не стань не продай квіти. ЧОМУ? так. то ждайте цим бідним людям заробити. олігархи мільярдери. хай не порівнюють в нас з країнами Європи. в них не стоять бабки не продають бо їм  і так вистачає зп і пенсій. правда трохи в нас шикарніше є бабусі і люди живуть ніж європейці. там більше економлять, на опаленні. харчуються нормально але не від пуза. по 1 кг м.яса хотять хсти я мої знайомі за день. по 5 кг яблук. то так ніколи не вистачить на життя. але все-таки... чомучь багато в нас забьорон. я от ручні якісь роботи люблю роьбити. на цьому не заробиш. а тільки отримаєш штрав що десь стала продаєш своїр роботи. тому багато хто їде де тебе цінять чи ти потрібен... а тут он робітники потрібні а зп як для дурних

    Iryna Oliynyk reply Leopard Leoparda

    спробуйте продавати свої хендмейд роботи на закородонних майданчиках в інтернеті. Мама так хоче зараз волонтерити - вишивати і продавати роботи іноземцям, щоб можна було донатити для війська. Якраз вивчаю питання, на які платформи краще фото її робіт завантажити. Стосовно бабусь з зеленню часником картоплею овочами, то їм треба дати можливість заробляти. Все це органічне і вирощене важкою працею. В Польщі нема таких стихійних ринків, але є ринки фермерські, та й пенсії там пристойні. Молока чи сметани там з рук не купиш - все лише фермерське. Мені там дуже не вистачало нашої домашньої сметани) економити таки треба, погоджуюсь. Але й платити за роботу треба. Ну не може вижити людина, яка орендує в Хмельницькому житло на 6 тисяч заробітної плати. А може й справді запросити Боріса Джонсона?)) може б він це залізною рукою змінив?)  нашим олігархам вигідні рабські низькі зарплати - за рахунок цього вони й отримують надприбутки

keyboard_arrow_up