Юлія Тимошенко: «Батьківщина» всіма способами захищатиме український бізнес (пресслужба ВО "Батьківщина")

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» всіма способами захищатиме український бізнес (пресслужба ВО "Батьківщина")

Щоб врятувати український бізнес від наслідків можливого ухвалення законопроєкту №8401, команда «Батьківщини» вже підготувала понад тисячу правок до скандального документа, а також розробила план, як можна  заблокувати його ухвалення.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко у своєму відеозверненні.

«Підприємці ледве виживають. Жодної допомоги від держави їм зараз немає. І в цей час уряд чомусь вирішив скасувати пільгову систему оподаткування, яка мусила працювати до кінця війни, і бажано ще хоча б рік після війни», – обурилася лідерка «Батьківщини».

Вона констатувала, що попри активний спротив суспільства, владна більшість не припиняє спроб повернути довоєнні норми – податки, перевірки, обмеження, покарання тощо. Для цього Верховна Рада за поданням уряду ухвалила у першому читанні законопроєкт про скасування пільг з оподаткування, які були запроваджені для малого і середнього бізнесу на час війни.

«Цей закон нищівний для українського бізнесу та економіки. Він містить руйнівні новели, які стосуються не тільки ФОПів, але і звичайних юридичних підприємств», – додала Юлія Тимошенко.

За її словами, під час засідання робочої групи із підготовки законопроєкту №8401 вона намагалася пояснити присутнім депутатам, що зараз немає жодного аргументу, щоб повертати «драконівське» оподаткування і перевірки, однак «слуги народу» не збираються враховувати інтереси українського бізнесу.

У своєму відеозверненні Юлія Тимошенко закликала підприємців об’єднатися та звертатися до народних депутатів, обраних на округах, з  поясненням, чому не можна ухвалювати цей законопроєкт. А також попросила підписати розміщену на сайті президента електронну петицію, якою пропонується зняти з  розгляду законопроєкт, який є «кілером українського підприємництва».

«Вірю в силу українського суспільства. Давайте зробимо все, щоб продовжити роботу українських підприємств і зберегти економіку», – резюмувала Юлія Тимошенко.

keyboard_arrow_up