Юлія Тимошенко: Фінансування лікування та реабілітації військових має бути збільшено у 2,6 раза (ХОПО «ВО «Батьківщина»)

Юлія Тимошенко: Фінансування лікування та реабілітації військових має бути збільшено у 2,6 раза (ХОПО «ВО «Батьківщина»)

Герої, які захищають Україну від російського агресора, та родини загиблих бійців мають бути захищені державою.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час візиту разом з командою до шпиталю у Харкові.

Голова партії переконана, що на лікування військовослужбовців має виділятися у 2,6 раза більше коштів, за  ними мають зберігатися «бойові» виплати та доплати в повному обсязі на час лікування й реабілітації. А процедура оформлення документів, необхідних для отримання коштів, має бути негайно спрощена, і цим мають займатися військові частини.

«Не мусять поранені бійці це оформлювати. Це має зробити день у день військова частина, щоб наші поранені герої мали і грошове утримання, і всі надбавки», – зазначила Юлія Тимошенко.

Лідер партії упевнена, що лікування поранених героїв має відбуватися до повного одужання, не може бути обмежено в термінах і має включати також реабілітацію.

Юлія Тимошенко пропонує, щоб на лікування військовослужбовців, які боронять Україну, виділялося у 2,6 раза більше фінансів, у порівнянні з лікуванням цивільних, адже у воєнних шпиталях не вистачає грошей: «Такі лікарні мають бути першим  пріоритетом і не повинні фінансуватися по залишковому принципу».

За словами Юлії Тимошенко, протезування повинно бути на найвищому технологічному рівні, а держава має закуповувати найкращі протези у світових виробників і стояти на заваді «дерибану» заводів з протезування.

Поміж пріоритетів, на думку Тимошенко, повинно бути й створення мережі сучасних реабілітаційних центрів та хоспісів для лікування військовослужбовців з інвалідністю. Суттєвого осучаснення, за її словами, потребує також національний перелік медикаментів для лікування поранених бійців, які купуються за державний кошт.

«Саме наша команда добилася ухвалення постанови уряду про збільшення в 1,5 раза зарплати медикам, які працюють в зоні бойових дій. Саме наша команда домовилася про те, щоб негайно коригувати протоколи та Нацперелік медикаментів. Саме наша команда домовилася про те, що ми розглядаємо питання про підняття у 2,6 раза тарифів на лікування та харчування військових. Ми поряд з нашими героями. Ми поряд з лікарнями, які надають допомогу пораненим воєнним», – зазначила Юлія Тимошенко.

Голова «Батьківщини» підкреслила внесок в цю справу Благодійного фонду «Надія» та депутата фракції Валерія Дубіля і повідомила, що найближчим часом завдяки спільним зусиллям одна з прифронтових лікарень отримає  компʼютерний томограф.

keyboard_arrow_up