«За Майбутнє» лідирує на місцевих виборах на Хмельниччині (пресслужба партії "За Майбутнє")

«За Майбутнє» лідирує на місцевих виборах на Хмельниччині (пресслужба партії "За Майбутнє")

Мешканці Хмельницької області попередньо визначилися, за кого проголосують на місцевих виборах. Серед шести партій, які долають 5%-й бар’єр, лише три парламентських. 

Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» (лідер виборчого списку - Сергій Лабазюк) є лідером виборчих перегонів на Хмельниччині. За вказану партію на виборах депутатів Хмельницької обласної ради мають намір віддати свій голос 14,5% від усіх опитаних або 16,8% серед тих, хто планує піти на вибори. Про це свідчать дані опитування, проведеного дослідницькою компанією «Ю.С.С.» на замовлення Громадської організації "ПАРАЛЕЛІ". Дослідження проводилося з 5 по 10 жовтня 2020 року в Хмельницькій області серед громадян, старших 18 років. Обсяг вибірки - 1600 респондентів, середня статистична похибка не перевищує 2,5%.

Друге місце, із відставанням в декілька відсотків, посідає партія «Команда Симчишина» (Віктор Симчишин). За неї готові проголосувати 12,8% від усіх опитаних або 14,9% від тих, хто піде на вибори. На третьому місті, майже впритул до другого, йде президентська партія «Слуга народу» (Сергій Мандзій). За неї готові віддати свої голоси, відповідно, 11,5% і 13,3% жителів Хмельниччини. 

За першою трійкою, на незвично низькому для неї четвертому місці, розташувалася партія «За конкретні справи» (Олександр Герега) з результатом 9,8% від усіх опитаних і 11,4% від тих, хто планує брати участь в голосуванні. Замикає п’ятірку партія «Батьківщина» (Олег Лукашук), рейтинг якої майже співпадає з рейтингом «ЗКС»: відповідно, - 8,6% та 10,0%. 

На шостому місці, із незначним відставанням від першої п’ятірки, розташувалася партія «Європейська солідарність» (Володимир Ар’єв) - 7,4% від усіх опитаних або 8,6% від тих, хто піде на вибори. Залишаються шанси на подолання 5%-го бар’єру в Радикальної парті України (Тетяна Зеленко) - 4,0% та 4,6%.

Аналізуючи дані опитування компанії «Ю.С.С.», експерти в першу чергу відзначають перше місце у рейтингу нового політичного проекту – партії «ЗА МАЙБУТНЄ». На їхню думку, успіх партії пов’язаний з тим, що на сьогодні вона найбільш точно відповідає запитам виборців. У суспільних настроях домінують розчарування діями президентської команди (партія «Слуга народу»), втома від провідних парламентських партій та запит на професійну та досвідчену владу, яка зможе впевнено подолати економічну кризу та вивести країну на шлях стійкого розвитку. Саме тому, на думку експертів, перші два місця в рейтингу займають непарламентські та непровладні проекти. 

Що стосується партії «Команда Симчишина», яка займає друге місце в рейтингу, на думку експертів вона майже вичерпала потенціал зростання на Хмельниччині. Соціологи вважають найбільш ймовірним певне послаблення позицій партії в останні два тижня перед виборами. Такий варіант розвитку подій може бути зумовлений тим, що сприйняття мера Хмельницького безпосередньо в місті та інших регіонах Хмельниччини відрізняються. Особливо це стосується сільських районів, віддалених від столиці області. 

Також відмічається, що на тлі певного зростання рейтингу «Батьківщини», скоріше за все, відбудеться падіння рейтингу партії «За конкретні справи». У обох партій дуже схожий електорат, тому зростання однієї може викликати падіння іншої. Крім того, на думку експертів, досить непоганий потенціал зростання рейтингу в останні дні перед виборами має «Європейська Солідарність». Це може статися за рахунок мобілізації електорату партії «Свобода», яка майже втратила свої позиції в області після того, як мер Хмельницького, свободівець Олександр Симчишин вирішив йти на вибори окремим політичним проектом. 

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up