Закон про забезпечення функціонування української мови як державної передано на підпис Президентові (прес-служба газети "Голос України")

Закон про забезпечення функціонування української мови як державної передано на підпис Президентові (прес-служба газети "Голос України")

Голова Верховної Ради Андрій Парубій прямо на парламентській трибуні підписав мовний закон і заявив, що передає його на підпис Президентові.

Під час розгляду даного питання Голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький наголосив: у різні часи репресії та знищення українців відбувалося саме через те, що вони були носіями української мови.

«Шалена критика мовного закону – то фейки російської пропаганди», – стверджував під час обговорення Роман Семенуха («Самопоміч»). Олег Барна (фракція Блоку Петра Порошенка) порадив усім критикам мовного закону: «Чемодан. Вокзал. Росія». «Мовний закон, то наша зброя, – бо Путін вважає, що він має бути скрізь, де лунає російська мова», – зауважив Сергій Євтушок («Батьківщина»).

«Від самого початку реєстрації мовного законопроекту здавалося, що всі сили пекла зібралися заради того, щоби не допустити його прийняття, – так прокоментував з парламентської трибуни розблокування підписання мовного закону Голова Верховної Ради Андрій Парубій. – Але вони зіткнулися з великою волею українського народу. І вони побачили професійну злагоджену роботу всієї команди, яка працювала у Верховній Раді України».

Глава парламенту подякував усім, хто долучився до підготовки і опрацювання закону про функціонування української мови як державної, особливо голові та членам профільного комітету за титанічну системну роботу, громадським активістам за підтримку закону під стінами парламенту. «Хочу попередити всіх, хто сьогодні думає, що політична кон’юнктура змінилася, і вже сьогодні погрожують судами, зміною закону, – заявив Андрій Парубій. – Як тільки доторкнетеся і спробуєте провести ревізію чи закону про мову, чи декомунізації, чи питань церкви, ви відчуєте весь гнів і могутню волю українського народу. Ми не допустимо жодної ревізії всіх тих надбань, який зробив український парламент восьмого скликання».

 

Про це пише газета «Голос України.

Детальніше – на сайті www.golos.com.ua

 

 

на правах реклами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up