Життєва позиція: Сергій Лабазюк взяв участь в урочистостях до Дня воїна-інтернаціоналіста

Життєва позиція: Сергій Лабазюк взяв участь в урочистостях до Дня воїна-інтернаціоналіста

15 лютого в Україні відзначили День вшанування учасників бойових на території інших держав. Ряд заходів відбулися  у Хмельницькому та  Волочиську.

З самого ранку з головної площі районного центру керівництво Волочищини, помічники народного депутата,  представники спілки афганців та містяни в жалобній ході пройшли центральними вулицями. У хвилині мовчання схилили голови біля пам’ятника воїнам - афганцям.

Після того попрямували до районного будинку культури «Гармонія», де під час офіційної частини присутні посадовці та народний депутат Сергій Лабазюк подякував інтернаціоналістам за подвиг здійснений під час проходження служби в гарячих точках по всьому світу.

«В першу чергу, хочу подякувати Вам, шановні воїни-інтернаціоналісти, за мужність, проявлену під час проходження служби в різних куточках світу. Ви ніколи не залишалися осторонь подій в державі, і коли  військові дії розпочалися на сході України, ваші побратими добровільно пішли в горнило війни, аби підтримати та допомогти молодим хлопцям. Я дякую за вашу відданість військовому обов’язку», - зазначив під час промови  народний депутат Сергій Лабазюк.

Традиційно після промови парламентар нагородив  грамотами та цінними подарунками військових – героїв десятилітньої війни.

У свою чергу голова районної Спілки ветеранів війни в Афганістані Юрій Галаманський  подякував народному депутату за щорічну підтримку та співпрацю зі Спілкою.

«Шановні воїни-інтернаціоналісти, ми з вами сьогодні відзначаємо 28 річницю з дня, коли останній екіпаж покинув афганську землю. Так сталося, що наші батьки боронили нашу землю під час другої світової війни, ми виконували свій військовий обов’язок під час інтернаціональних війн, а  сьогодні наші діти воюють з ворогом на сході України. Ми не здалися тоді – не складемо зброї і сьогодні, адже ми довели усьому світові, що хочемо та будемо вільно жити. Окрім того, я хочу подякувати і нашим меценатам, це як підприємствам району та районній владі, так і народному депутату Сергію Лабазюку, котрий завжди підтримує нас. Спільно, вже традиційно, організовуємо різноманітні спортивні турніри, підтримуємо афганців і у будні», - сказав Юрій Галаманський.

Окрім Волочиська, помічники народного депутата взяли участь у всіх заходах на 188 окрузі присвячених 28 річниці виводу військ з Афганістану. Ними та фондом «Ми поруч» було нагороджено  30 воїнів-інтернаціоналістів. Підтримано ряд спортивних заходів присвячених учасникам бойових дій світу. Згідно звернень Спілок округу, фонд профінансував зустрічі афганців після урочистих частин.

на правах реклами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up