Зниження ставки ПДВ до 14%: Сергій Лабазюк пояснив, що тепер очікувати українських аграріям (пресслужба Сергія Лабазюка)

Зниження ставки ПДВ до 14%: Сергій Лабазюк пояснив, що тепер очікувати українських аграріям (пресслужба Сергія Лабазюка)

Верховна Рада України у четвер, 17 грудня, ухвалила законопроект, який передбачає зниження ставки ПДВ для агросектору з 20% до 14%. «За» проголосували рішення 255 народних депутатів України, що свідчить про підтримку від усіх фракцій.

Проєкт закону передбачає зниження ставки ПДВ по операціях з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України окремих видів сільськогосподарської продукції, а саме:

  • велика рогата худоба;
  • свині;
  • вівці;
  • пшениця;
  • жито;
  • овес;
  • ряд іншої агропродукції.

Народний депутат  Сергій Лабазюк на своїй офіціальній сторінці в Facebook пояснив, чому ухвалений законопроєкт так потрібен українським аграріям і яких змін тепер очікувати.

«Це ті товари, які не реалізуються кінцевому споживачу, тому ПДВ з них фактично не сплачується, а йде виробникам у так званий «депозит», на який вони зменшують податкове навантаження, або повертають суму з бюджету. А ось тут основна зміна для Держбюджету і його доходів! Якщо ставка менша, то виробники менше будуть претендувати на повернення ПДВ. Ми мінімізуємо так звані схеми «скруток», якими недобросовісні виробники можуть зловживати», - заявив Лабазюк.

З його слів, тепер аграріям вивільняються живі кошти у розмірі 6%. До того ж очікування з протягнутою рукою компенсації від податкових органів вже буде не таким актуальним.

Подібна практика некорупційної підтримки аграрної галузі є досить успішною в інших країнах. Зниження ставки ПДВ сприятиме підвищенню в Україні конкурентоспроможності агропродукції, ліквідації схем ухилення від оподаткування, а також виведенню значної частини економіки з тіні.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up