В Україні змінили правила купівлі-продажу авто: деталі

В Україні змінили правила купівлі-продажу авто: деталі
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Рішення влади має полегшити життя українцям, які купують авто на вторинному ринку.

В Україні тепер можна продати автомобіль разом із номерними знаками державної реєстрації. 11 травня набули чинності зміни, затверджені Кабінетом Міністрів у постанові №454.

Про це повідомили в Головному сервісному центрі МВС.

«Під час перереєстрації транспортних засобів у зв'язку зі зміною їх власників можна залишити наявні закріплені за транспортними засобами номерні знаки за бажанням покупців таких транспортних засобів», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У відомстві зазначили, що тепер при укладенні договору купівлі-продажу та при перереєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС можна передати безоплатно номерні знаки від попереднього власника новому власнику, окрім номерних знаків із відповідною комбінацією цифр та індивідуальних номерних знаків.

При цьому номерні знаки з відповідною комбінацією цифр - платні номерні знаки державної реєстрації - можна передавати лише за умови оплати їхньої вартості покупцем. Крім передачі такого номерного знаку між родичами: іншому з подружжя, батькам, дітям.

«Такі зміни зокрема вносяться і для того, аби у майбутньому при укладанні договору купівлі-продажу самостійно через застосунок «Дія» або через «Електронний кабінет водія», була опція купити авто разом із номерним знаком державної реєстрації», - пояснили в ГСЦ МВС.

Нагадаємо, що в Україні існує перелік підстав для відмови у виготовленні комплекту індивідуальних номерних знаків. Тепер відповідно до законодавства під заборону потрапляють літери «Z» та «V», використання яких в індивідуальному номерному знаку має натяк на символіку окупантів.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Степан Антонов

    А зараз можна без проблем пригнати авто з закордонну?
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

  • Віталій Українець

    Для чого такі викрутаси?

    Треба йти шляхом Європи.У німців в номер зашито по одній першій літері призвища та і'мя ,день народження та рік на вибір+герб федеральної землі.

keyboard_arrow_up