«Mercedes» чи «Volkswagen»? Порівнюємо авто популярних німецьких виробників (Новини компаній)

  • На дорогах України чимало німецьких авто.

  • Порівнюємо дві популярні моделі від «Mercedes» та «Volkswagen».

Автомобілі німецьких виробників користуються великою популярністю серед українських водіїв. Це можуть бути як нові машини, так і пригнані з-за кордону чи придбані в українських власників. Популярними марками серед німецьких авто є «Mercedes» та «Volkswagen». Яка ж із них є кращою? Однозначної відповіді на це питання дати неможливо — вона залежить від конкретної моделі та потреб водія.

Пропонуємо вам порівняти дві популярні моделі цих марок — «Mercedes-Benz E-class» та «Volkswagen Passat». Сподіваємося, що завдяки цьому ви зможете скласти уявлення про ці дві марки, а може й навіть зробити вибір на користь однієї з цих моделей.

Основні переваги «Mercedes-Benz E-class»

Більше циліндрів — шість у «Mercedes-Benz E-class» проти чотирьох у «Volkswagen Passat». Більша кількість циліндрів забезпечує менші вібрації та плавнішу роботу двигуна.

Більше передач — дев’ять проти семи. Більша кількість передач забезпечує менше споживання палива.

Більша потужність двигуна — 435 проти 150 кінських сил. Чим більша потужність, тим більшу швидкість може розвивати авто.

Більша максимальна швидкість — 250 проти 220 км/год.

Швидший розгін до 100 км/год — 4,4 проти 8,9 секунди.

Основні переваги «Volkswagen Passat»

Менший обсяг викидів вуглекислого газу — 102 грами на кілометр у «Volkswagen Passat» проти 200 грамів на кілометр у «Mercedes-Benz E-class».

Менша вага — 1475 проти 1970 кілограмів. Вага авто впливає на витрату палива, динаміку прискорення та гальмівний шлях.

Більша кількість місць — п’ять проти чотирьох.

Менший радіус розвороту — 11,7 проти 12,1 метра. Чим менший радіус розвороту, тим більше авто є керованим та маневровим.

Коротша колісна база — 2786 проти 2873 міліметрів. Чим коротша колісна база в авто, тим кращі його позашляхові властивості. Також такими машинами легше керувати й протидіяти заносам.

Який би виробник чи модель авто вам не подобалися, при виборі варто враховувати й можливість придбання комплектуючих. Згадані марки є досить поширеними в Україні, а тому й знайти запчастини фольксваген або запчастини для мерседеса не буде проблемою. При цьому важливо ретельно обирати постачальника, аби отримати якісний товар.

keyboard_arrow_up