Цікаві факти про Jägermeister та як його пити (новини компаній)

Німецький лікер завоював популярність у всьому світі. Цей напій може бути не просто смачним, а й корисним. Розповімо вам цікаві факти про нього та поділимося порадами про те, як вживати Jägermeister.

Цікаві факти про Jägermeister

Десятки років Jägermeister є одним із найпопулярніших лікерів у світі. Але перед тим, як стати таким, він пройшов свою історію. Почалася вона 1934 року в Німеччині. 

Винахідником рецепта став Курт Маст. Він працював із батьком у родинній компанії, яка займалася виготовленням оцету та торгівлею вина. Знаходилася компанія у місті Вольфенбюттель у Нижній Саксонії. Ця земля славиться своєю природою. І не дивно, що аж 56 видів трав стали частинками рецепта, які входять в склад jagermeister.

Перед тим, як пляшки із лікером потрапляють на прилавки, він проходить декілька етапів виготовлення. До прикладу, всі трави, які входять до складу, ретельно дрібнять на спеціальних млинах. Далі все це на декілька тижнів замочують у 70% спирті. Так виводяться всі ефірні олії.

Далі рідину поміщують на 1 рік в дубові бочки. Після цього йде фільтрація, розмішування із спиртом, цукровим концентратом та пом’якшувачем води. 

Фінальний етап - перевірка в лабораторії. Лише після висновку технологів напій відправляється на завод та розливається по пляшках.

Курт Маст дуже ретельно обирав форму пляшки для свого лікеру. Вона мала бути міцною, щоб мисливці могли не переживати за її цілісність. Для цього він кидав на дубову підлогу пляшки до того часу, поки одна із них не вціліла. В результату ми маємо пляшку, яку досить легко впізнати серед інших у барі.

Jägermeister перекладається з німецької як “майстер охоти”. Таку назву лікеру дав його винахідник. Курт Маст захоплювався охотою.

На логотипі лікеру зображений олень із сяючим хрестом поміж рогами. Така картина, за легендою, побачилась святому Губерту, якого вважать покровителем мисливців. Вважають, що це віщування стало переломним для Губерта. А Курт Маст вирішив, що зображення оленя з хрестом стане ідеальним для логотипа.

До 1964 року компанія поряд із лікером випускала понад 20 видів алкоголю. Але в один момент Курт Маст вирішив кардинально скоротити лінійку. Й відтоді його компанія випускала лише Jägermeiste.

До популярності Jägermeiste причетні такі відомі гурти, як  «Metallica», «Nightwish» та «HIM». Також бренд із 70-их років минулого століття став партнером найпрестижніших автогонок світу Формули-1.

Jägermeiste причетний до рекламної революції в німецькому футболі. Клуб «Айнтрахт» з Брауншвейга мав розмістити оленя з логотипа лікеру у себе на футболці. Але розміщення реклами на футболках гравців не сподобалося німецькому футбольному союзу, який заборонив таке нововведення. Компанія Маста оскаржила це в суді та виграла його. Про це написали сотні газет і цим принесли ще більше популярності для лікеру.

Ще один яскравий маркетинговий хід пов’язаний із США. Місцевий бізнесмен та імпортер алкоголю Сідней Франк підписав першу для Jägermeiste дистрибуційну угоду. В її рамках дівчата у формі з лого німецького лікеру пригощали відвідувачів барів. Так вони знайомили їх із новим напоєм. Це, та просування лікеру серед студентів, зробило його дуже популярним у США.

Як правильно пити Jägermeister

Лікер був придуманий в першу чергу не як алкогольний напій, а як лікувальний. Корисний він в першу чергу для травлення. Тому фахівці рекомендують його. як й інші солодкі міцні напої, вживати після їжі.

Щоб відчути всі смакові переваги лікеру, його рекомендується вживати охолодженим. Для цього попередньо пляшку потрібно на декілька годин помістити в холодильник. Бажана температура - “мінус 18”.

Розливати лікер також варто в заздалегідь охолоджений посуд. Найкраще для цього використовувати звичайні горілчані стопочки, невеликі за об’ємом. 

Можна вживати й теплий лікер. Тоді краще відчуваються його аромати. А ще лікер кімнатної температури можна використовувати при застуді чи переохолодженні. Рекомендована доза - 40 мл. Вона зігріє, покращить апетит і настій:).

Також Jägermeister стане чудовим доповненням до ваших коктейлів. Його можна змішувати із іншими лікерами, соками та газованими напоями. 

keyboard_arrow_up