Види та особливості шампанського Дом Періньон (новини компаній)

Види та особливості шампанського Дом Періньон (новини компаній)

Автором ідеї створення елітного шампанського Dom Perignon став англієць на ім'я Лоренсу Венну. Вперше воно з'явилося у продажу у 1936 році. Сировиною для виготовлення дивовижного напою став врожай винограду 1921 року. Результат перевершив усі очікування. 

Історичні факти про бренд

Справжнє французьке шампанське Дом Періньон, випущене у 1936 р., для більшості людей залишилося легендою. Але й зараз це вінтажне вино можна знайти в деяких приватних колекціях. 

За деякими даними, свою назву напій отримав на честь ченця ордена Святого Бенедикта П'єра Періньйона. Згідно з легендою він «винайшов» принципово нову технологію виробництва ігристого, а саме вино для витримки залишається не в спеціальній місткості, а в пляшках. Другим його «винаходом» називають створення вузьких келихів, які дозволяють максимально розкрити смак напою та його аромат.

Зараз бренд Dom Perignon є власністю Moet & Chandon. Компанія займається випуском ексклюзивного алкоголю.

Види шампанського Дом Періньон та його особливості

Для створення цього дивовижного ігристого вина виробники використовують урожай винограду одного року, який повністю відповідає встановленим вимогам. Внаслідок цього партії напою обмежені. За весь час існування шампанського придатними для його виробництва були визнані трохи більше як сорок врожаїв. 

Випускають напій у двох варіантах — білий та рожевий брют із виноградних сортів Шардоне та Піно Нуар. Купаж залежить від року врожаю і має деякі відмінності. В ароматі незмінно проглядаються нотки свіжої випічки, абрикосу та мигдалю. Смак вина м'який, попри те, що цукор у складі відсутній.

До найвідоміших видів шампанського Дом Періньон можна віднести:

  1. Dom Perignon Vintage. Це класичний брют, що має світло-золотистий, злегка солом'яний колір. Аромат досить складний, поєднує у собі відтінки лакриці, стиглих фруктів, свіжоскошеного сіна. У смаку спостерігається солод, нотки смаженого мигдалю, шкірки мандарину та вершкового крему.
  2. Dom Perignon Rose Vintage. Рожевий брют, аперитив, якому притаманний аромат свіжого багета та абрикосу. Смак вишуканий, яскравий із малиновими та імбирними нотками, які ідеально поєднуються з відтінками цедри апельсина та червоної смородини.
  3. Dom Perignon P2. Сухе біле шампанське, для якого характерні м'який купаж та шовковиста текстура. У смаку спостерігаються відтінки хлібної кірки та лакриці. На фініші з'являється незначна кислинка. Аромат — мікс бергамота та абрикосів з ненав'язливими димними нотками.
  4. Dom Perignon Luminous. Біле сухе шампанське, що має красивий світло-золотистий відтінок, з довгим приємним післясмаком, в якому чути нотки апельсинової шкірки. Аромат квітково-фруктовий з грушевим та абрикосовим відтінком.

Бренд має і колекційні напої, випущені невеликими партіями на честь певної події.

 

keyboard_arrow_up