Хмельничани «мляво» обирають нового мера

Хмельничани «мляво» обирають нового мера
Спостерігачі відзначають низьку явку, правоохоронці – незначні порушення, а члени ДВК взагалі нудьгують. Виборці, які все ж вирішили проголосувати, «залітають» на дільницю, швиденько беруть бюлетені, голосують та тікають.

За інформацією спостерігачів «Опори», явка в першій половині дня склала всього близько 15%.  Станом на 16:00  на виборчі дільниці міста з’явилося  23-25 %, зазначають в КВУ.    
- Явка дійсно дуже низька. Є ймовірність, що активніше почнуть голосувати після 16 години. Тому ми знову будемо робити підрахунки. Активнішими є люди старшого віку. Як правило, в кінці дня голосує молодь. Можливо, це і підвищить явку, - пояснює «ВСІМ» голова Хмельницького обласного осередку КВУ Юрій Ануфрієв.
Сьогодні на виборчих дільницях Хмельницького не надто людно. У цьому переконалися журналісти, які побували на 5 дільницях у центрі міста.  Для порівняння, 25 жовтня на цих самих дільницях голосували активніше, було чимало молоді.

Члени ДВК фіксують дуже низьку явку виборців. Станом на 16 годину на деяких дільницях ця цифра ледь сягає 30%. А скрині для виборчих бюлетенів залишаються практично порожніми. 
- Станом на 14 годину явка хмельничан на нашій виборчій дільниці складала близько 20%. Звісно, це дуже мало. Як завжди, найчастіше проходять пенсіонери. Молодь чомусь не дуже активна, - розповідає «ВСІМ» секретар виборчої комісії № 681488 Надія Прокопівнюк.

Відео дня

Не вдалося тут поспілкуватись і з виборцями. Близько четвертої години дня тут не було жодної людини. Довелося чекати. Довго.

«Зловити» виборців вдалося лише на вулиці.

 - Я, як хмельничанка, хочу, аби наш майбутній мер звернув увагу на наші п’ятиповерхівки - опалення слабеньке, батареї старі. Утеплити такі будинки неможливо, адже там живуть переважно пенсіонери. Все одно буде холодно. Тому житлово-комунальні послуги – це одна з найбільших проблем зараз. Я піду до мера, візьму книжки за газ і воду і нехай допоможе розібратись, - говорить хмельничанка Людмила Антонівна.  

На іншій виборчій дільниці № 681486, що у приміщенні обласної філармонії, теж явка не дуже висока.
- Люди дуже пасивні. Якщо під час першого туру у жовтні на нашій дільниці свій голос віддали понад тисяча людей, то зараз прийшли на голосування лише близько п’ятисот, - каже секретар ДВК Світлана Хачатрян. 

Дільниця №681491,  Будинок культури
На годиннику 16:30. Активніший рух на виборчій дільниці, що розмістилась у міському будинку культури. Серед виборців - люди старшого віку. 
- Станом на 16:00 проголосувало 587 людей із загальної кількості 2213. Це близько 30%, - зазначає секретар ДВК Ганна Чайковська. – Зранку до 9 голосували пенсіонери, з 9 і до обіду людей практично не було. Більш активніше почали приходити саме після 16 години.

«ВСІМ» інформуватиме про всі події під час голосування. Детальніше про все можна прочитати ТУТ.

Коментарі (2)
  • PAL

    Какие 25% ??? 10% - потолок. Самозванцы придут к власти.
  • Anonymous

    Люди зневірилися.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up