Гостем "Острозької академії" стала перша леді країни - Марина Порошенко

Гостем "Острозької академії" стала перша леді країни - Марина Порошенко
  • Обговорювали питання мови та її місця у житті громадян країни.
  • Марина Порошенко нагородила переможців мовного конкурсу та відкрила виставку картин.

У Національному університеті "Острозька академія" відбулося чергове засідання міжнарородної платформи "Острог Forum 2017". Присвячений був захід Дню української писемності та мови. Відкрила його дружина Президента України Марина Порошенко.

На сайті навчального закладу зазначають, що обговорювали в цей день питання, що стосувалися української мови як невід'ємної частини національної безпеки держави.

Відео дня

Переможці Всеукраїнського конкурсу для студентської та учнівської молоді "Рідна мова у контексті творчості Уласа Самчука (герменевтичний аспект)" отримали з рук першої леді нагороди.

Також Марині Порошенко доручити відкрити виставку живопису «Верета». Вона представлена роботами чотирьох художниць із Ужгорода: 

- Одарки Долгош; 

- Олени Кондратюк; 

- Людмили Корж-Радько;

- Надії Пономаренко.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up