На Голубих озерах Хмельниччини з'явилася екостежка "Перлина Славутчини"

На Голубих озерах Хмельниччини з'явилася екостежка "Перлина Славутчини"
  • Протяжність маршруту склала 3,8 кілометра.
  • На кінцевій точці облаштували 11 оглядових зупинок.

Екологічну стежку «Перлина Славутчини» відкрили на території гідрологічного заказника «Голубе озеро». Він розташований за 11 км на північний захід від міста Славути Хмельницької області.

Екостежку створили для того, щоб мати змогу проводити навчально-освітню роботу з питань екологічного виховання. У цьому вбачають можливість розвивати у підростаючого покоління екологічно-грамотну культури поведінки, бережне ставлення до природи та навколишнього середовища. Про це йдеться на сайті Національного природного парку "Мале Полісся".

Відео дня

Учні шкіл, студенти та педагоги зможуть приходити сюди. Діти матимуть шанс не просто послухати про бережне ставлення до природи, але і на власні очі побачити, наскільки вона потребує нашого захисту і варта того, щоб про неї турбувалися.

Також сюди зможуть приїжджати і туристи.

Сам маршрут, який простягнувся на 3,8 кілометри, розрахований на ознайомлення відвідувачів  із унікальністю флори, фауни та ландшафтного різноманіття цієї території. На кінцевій точці облаштували 11 оглядових зупинок, що лише додасть різноманіття у спілкування з природою.

Коментарі (1)
  • Sergii Koval

    Відгук одного з учасників велоподорожі:

    "На Голубых озёрах разбить лагерь не удалось, так как ещё на подъезде, где озером даже не пахло, до нас начали доноситься громкие отголоски брачных игр, и дабы не стать жертвой разъярённых самцов, мы решили свернуть в сосновый лес и расположиться на ночлег там. О чём и не пожалели. В частности что бы набрать дров на костёр, надо было просто пошарить рукой вокруг)."
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:21 Чергова сесія Хмельницької міської ради: які рішення прийняли 16:45 Що купують хмельничани на благодійному ярмарку: репортаж play_circle_filled photo_camera 16:15 Внаслідок вибуху газоповітряної суміші у Хмельницькому травмувався чоловік 15:36 Організаторів контрабанди бурштину судитимуть у Хмельницькому Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 14:52 На вулиці Хмельницького повернувся велопатруль 14:09 Авто, яке розшукує Інтерпол, «знайшлося» в Кам’янці-Подільському 13:24 За зґвалтування власної доньки судитимуть жителя Хмельниччини 12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку 12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух 09:05 У Хмельницькому підробляли одяг відомих брендів: у поліції розповіли деталі photo_camera 19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up