«Питання тарифів на проїзд у Хмельницькому взагалі не повинно обговорюватися. Ціна має бути 3,5-4 гривні»

«Питання тарифів на проїзд у Хмельницькому взагалі не повинно обговорюватися. Ціна має бути 3,5-4 гривні»
Саме така вартість проїзду, на думку перевізників Хмельницького, має бути у місті. Про це говорили на громадських слуханнях 21 вересня.

 3, 3,50 чи більше? Щоб обговорити питання тарифів на проїзд в кінотеатрі Шевченка, зібралось чимало хмельничан. Такого аншлагу тут, напевно, не було дуже давно. Прийшли чиновники, перевізники, активісти, громадськість... Разом - близько 400 людей. Хтось стояв у проході чи сидів на сцені. Усі хотіли або ж висловити свою позицію, або ж почути інших.

На перший погляд все ніби правильно. Влада вирішила зібрати в одному залі перевізників та громадськість і вислухати їхні пропозиції. Та й самі чиновники висловили свою позицію і пояснили що, коли і як прийматиметься. Склали регламент проведення обговорень. Та його, на жаль, практично не дотримувалися. Виступати мали лише ті, хто попередньо записався. Та до трибуни постійно вибігали усі, кому цього забагалося. Люди звинувачували владу та перевізників у тому, що ті спекулюють ціною на проїзд. Одні бачили в цьому просто бажання «нагрітися», інші видивилися тут політичні інтереси, якими «граються» перед виборами.

Читайте також: Хмельницька влада буде воювати за подешевшання проїзду. Попереду - апеляція та 

Відео дня

Обговорення тривали майже три години. Та про тарифи практично не говорили. Більшість, напевне, забулася для чого прийшла і захопилася балаганом. Хтось за ним із усмішкою спостерігав. Інші ж брали безпосередню участь. Чого тільки варта поведінка одного з перевізників, який вибіг на сцену і почав виривати з рук виступаючого мікрофон.Найчастіше позицію перевізників захищав підприємець Олександр Мішин.

Перший же промовець зі сторони перевізників спробував пояснити чому 3 гривні це мало, а 3,50 – це ще не багато. А численні апеляції про те, що в інших містах тарифи менші, перевізниками відразу відкидалися і завжди знаходилися аргументи. В основному за рахунок звинувачень в сторону влади і КП» Електротранс», яке заважає їм розвиватися.

- Ми півроку возили пасажирів практично нічого не заробляючи. І ніхто нас не питав про тарифи. Лише на початку року до нас прислухалися і тимчасово підняли проїзд. А коли ціна на пальне трішки знизилась – знову знизили, - заявив представник підприємства «Рембуд-транс». – При ціні в 3 гривні ми можемо перестати працювати, бо ми не зароблятимемо, а витрачатимемо. Щоб мати прибуток, потрібно встановити ціну від 4 гривень.

Активіст Сергій Скоробагатий запропонував міській владі створити робочу групу, яка б вирішила питання із тарифами.Схвальні кивання більшості із присутніх дали зрозуміти, що до зали кінотеатру прийшли в основному перевізники. Чи то водії, які часто «хвалилися» своєю вихованістю та погрожували захисникам пониження тарифів фізичною розправою, чи самі власники підприємств, які не завжди, але старалися пояснити всім чому 3 гривні – це погано.

Нагадаємо, що знижені тарифи протрималися у Хмельницькому лише два дні. Після цього перевізники подали до суду, який призупинив рішення виконкому.

Як не старалися представники кожної із сторін, та донести конкретної інформації і обґрунтованості своїх позицій їм так і не вдалося. Були й так «крикуни», які вирішили, що саме у цей вечір вирішується, скільки завтра має заплатити хмельничанин, хдучи на маршрутці на роботу. Й вони сильно кричали, коли представник влади, заступник міського голови Андрій Капура, заявив, що все вирішуватиме виконком, який врахує все, що запропонували на обговореннях.

Чи не найрізкішими у своїх заявах були громадські активісти, які представляли Раду Майдану, громадські ради при міській та обласній радах. Вони не побоялися напряму звинуватити Сергія Мандзія, який ніби то «кришує» усіх перевізників і збирає у них «данину».

- Ви всі в рабстві у свого «царька». Чому ви не боретеся із тим, що платите за те, щоб просто виїхати на маршрут? Чи ви добровільно «впряглися» у це ярмо? – заявила одна із активісток.Досить часто прихильники зниження тарифів порівнювали ціни у Хмельницькому із сусідніми обласними центрами.

У відповідь на це із залу прозвучало декілька фраз на кшталт «нас нікто нє запрєгал» чи «ми самі знаємо, що нам робити».

Однією з найконкретніших вимог активістів було створення тристоронньої комісії, яка має розглянути усі «за» та «проти» і вирахувати дійсно обґрунтований тариф на соціальний продукт, з яким так граються перевізники та влада.

Обговорюватимуться тарифи і на найближчій сесії міськради, яка пройде 23 вересня. Засідання виконавчого комітету, який і прийматиме рішення по прийняттю проекту «плюс чи мінус 50 копійок», попередньо заплановане на 25 вересня. Слідкуйте за оновленнями разом із «ВСІМ».

Читайте також:  Хмельницькому про різницю вартості проїзду вже жартують КВНщики 

Антимонопольний комітет просить Хмельницьку міську раду переглянути тарифи на проїзд

Підраховано! У хмельницьких тролейбусах на 2 платних пасажирів припадає 3 пільговиків

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Анонім

    Прізвище спочатку навчись грамотний писати!!!!! Якщо маршрутні автобуси будуть ремонтувати на сервіса то ти  будеш ходити на двох...., а не за 3,50 їздити
  • Анонім

    Ага хай міщин розкаже як його кондуктори по 400 гривень в кармани кладуть,на пополам з водітелями,як бідолахи робочі бояться бути в синяках після не довозу касси,його колегою льоньою,а ще не хай розкаже,що оплочує ремонти автобусів,коли всі воділи і кондуктори без належної освіти самі їх роблять....і це ще не усі боки пана міщина

    Анонім reply Анонім

    Думайте, що пишете. Якщо незнаєте, то краще мовчіть.

    Анонім reply Анонім

    Прізвище спочатку навчись грамотний писати!!!!! Якщо маршрутні автобуси будуть ремонтувати на сервіса то ти  будеш ходити на двох...., а не за 3,50 їздити
  • Анонім

    Які пасажири жадні. За 50 копійок аж піна із рота летить. І головне ж тупі, нічого не тямлять, просто аргументують все тим, що хтось за їх рахунок нібито сильно наживається. Але ж у цьому і суть підприємництва - отримання прибутків, а не збитків. Помилка перевізників у тому, що пожаліли пасажирів і погодились на вартість у 3,5 гривні, а не вимагали економічно обґрунтовану мінімум 5 гривень. А зараз перевізників за 50 копійок роблять ворогами народу. Якби встановили 5 грн., то вже б усі звикли і зараз би зниження до 4,5-4 грн. всіх би влаштувало. Не потрібно ніколи жаліти споживачів, одразу потрібно встановлювати економічно обґрунтовану ціну. Якщо не будуть споживати товари чи користуватись послугами, тобто якщо попиту не буде, тоді і знизити трішки можна ціну.

    Анонім reply Анонім

    А за 5 грн ні в кого з перевізників у носі не закрутить? Ви чого рівняєтесь до Києва чи Вінниця? Масштаби не ті, відстані не ті, парк автомобілів - теж "лайби" через одну. А туди ж, на 5 грн. Чому й не 25? Так буде для вас вигідніше

    Анонім reply Анонім

    МОЛОДЕЦЬ

    Анонім reply Анонім

    МОЛОДЕЦЬ!!!!

    Анонім reply Анонім

    По-моєму ти казала, що згинеш із цього сайту? Що не витерпіла? Ай, не годиться "успішній" порушувати обіцянки. Успішні люди ніколи не порушують свої обіцянки. Для них це велике приниження і сором. Тепер тебе серед успішних накажуть, бо ж успішні ніколи не розкидаються словами попусту. Все тепер ти не успішна.
  • PAL

    Собрались паны на круг, провести там свой досуг. Крики, вопли - вот беда, ну не слышат ни х...я. Разве можно так решать, про тариф, япономать.

    Анонім reply PAL

    Та заздрісникам пофік на тариф. Не таке вже для них значне те зростання. Вони прийшли, щоб заможних обісрати. Лиш привід був це зробити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up