Антимонопольний комітет просить Хмельницьку міську раду переглянути тарифи на проїзд

Антимонопольний комітет просить Хмельницьку міську раду переглянути тарифи на проїзд
Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету звернулось до міської ради з проханням переглянути ціни на проїзд у громадському транспорті. За словами активістів, встановлені тарифи мають бути обгрунтованими.

Нагадаємо, ціни на проїзд у громадському транспорті підняли ще у лютому цього року.  Однак, як переконують у Антимонопольному комітеті, ця процедура відбулась із порушенням законодавства про захист економічної конкуренції. Так, на перевезення пасажирів в звичайному режимі руху  вартість  складає 3 гривні та в режимі маршрутного таксі - 3,50 грн. Рішення набрало чинності з 28 лютого, як тимчасове, до прийняття остаточного регуляторного акту.

- Міськвиконком не провів громадські слухання, не отримав інформації та зауважень від громадськості. Наше відділення розпочало розгляд справи за це порушення у березні  і зобов'язали скасувати прийняті з порушенням тарифи і затвердити нові відповідно до вимог законодавства, - пояснює «ВСІМ» заступник голови відділення АКУ Роман Примуш. – Необхідно провести обговорення, опублікувати інформацію про тарифи, отримати пропозиції громадськості, перевізників.

На сьогодні законодавством передбачена процедура збору необхідних доказів, підготовку подання з попередніми висновками. Тому після того, як зберуть усі докази, мають прийняти рішення.

Відео дня

- Ми очікуємо, що міська влада затвердить тарифи з дотриманням порядку, передбаченого законодавством. Що стосується розміру тарифу, то все в руках міської влади та громадськості, - додав Роман Примуш.

Читайте також:

У хмельницьких автобусах видають старі квитки, хоч ціна на проїзд вже 2 місяці як зросла

В Антимонопольному комітеті вважають, що в аптеках Хмельниччини безпідставно підвищують ціни на ліки

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Анонім

    Тарифи завищені, однозначно. Знаю одного власника бусів, другу хату величезну будує, не бідує, дере 3 шкіри з пасажирів.

    Анонім reply Анонім

    Ну що за совкове мислення. "...Не бідує, 2 хату величезну будує...". Так давай його розкуркулимо і нехай поставить дерев'яний туалет на дачній ділянці у 6 соток, як усі невдахи і змусимо його у тому туалеті ще й жити. Тоді може заспокоїтесь. Вас же ніхто не змушує їздити за таку "високу" ціну. Ходіть пішки безкоштовно.
  • Анонім

    Режим звичайного руху і режим маршрутного таксі. Все таки є різниця і тому через це різниця у ціні. Різниця така, що маршрутне таксі має зупинятись на вимогу пасажирів по маршруту руху, якщо зупинка не суперечить правилам дорожнього руху, а не лише на зупинках громадського транспорту, що навіть такі зупинки часто ігноруються водіями маршрутних таксі.  Лише на зупинках, якщо у звичайному русі, тобто тролейбуси, автобуси. Маршрутки, де забажають пасажири. А якщо не хочуть так, то нехай знижують плату за проїзд мінімум до 3 грн.. а за незручності, то і до вартості проїзду у тролейбусі. Але якщо мовчати, то ніякий Майдан не допоможе. Щодня потрібно свої права відстоювати.
  • Andrzej Andrzej

    Хлопці, в Польщі квиток на трамвай/автобус міського сполучення коштує 12 гривень на 15 хвилин(найдешевший). Проїздний на місяць 600 грн. Місто Щецин. І то тут не всі трамваї нові. Є і старий мотлох

    Анонім reply Andrzej Andrzej

    А чому тільки до хлопців звертаєшся? А дівчата, жінки, чоловіки, діди, баби, дівчатка, хлопчики не заслуговують твоєї уваги?

    Andrzej Andrzej reply Анонім

    Даруйте мені пані, дівчата, жінки, песики, котики та інші ссавці. Я автоматично в гривнях написав, тут наприклад для поляків наші ціни перевожу в злоті. І доречі в нас дешевше майже все виходить, окрім авто, мабуть.

    Анонім reply Andrzej Andrzej

    А стипендії в 900 злотих та з/п від 7 зл/год (самий мінімум) цього не виправдовує?

    Andrzej Andrzej reply Анонім

    А як вам ZUS 1000 злотих на місяць, арендувати квартиру 1200-1500 злотих(+комуналка). Паливо близько 5 злотих за літр, їжа - ну десь так само як в Україні. Не міряйте польські виплати на українські ціни...

    Анонім reply Andrzej Andrzej

    У нас - це у Польщі чи в Україні?

    Andrzej Andrzej reply Анонім

    у нас в Україні

    Анонім reply Andrzej Andrzej

    ну котикам і песикам не потрібно. Вони ж читати не вміють..

    Анонім reply Andrzej Andrzej

    Не бреши. У Польщі немає гривень. Там злоті.
  • PAL

    Роман не читает эту всимку. Тут уже столько на эту тему наговорили, а толку ,как от антимонопольного комитету. Лучше про газ подняли вопрос .Раньше только о нем и говорили, теперь притихли и влупили тариф на отопление -600 гр за 1Гдж. Нефть дешевеет, газ також, а наши кролики насчитали 1000 баксов, за 1000 кубов.

    Анонім reply PAL

    І заслуга у тому, що газ дешевшає Тимошенко. Вона уклала вигідний зараз для України газовий контракт. А її за це вже хто тільки не критикував, у в'язниці сиділа.  А зараз жодне політичне падло навіть не згадає, хоча Тимошенко дякувати потрібно щодня за цей контракт. Та й не тільки політичне падло не згадає. Не заслуговує Тимошенко на таке відношення. Вона багато доброго зробила для України. У 2009 році скільки життів врятувала, впровадивши дієві заходи боротьби із грипом. Ще ніколи такою низькою смертність від грипу не була. Вона досягла цього добряче налякавши людей, підвищивши їхню відповідальність за своє здоров'я. Газовий контракт, низька смертність від грипу - це лише мала частина добрих справ Тимошенко.

    Anonymous reply PAL

    А кажуть тепло підніметься на 40%

    Anonymous reply PAL

    Ага да, сільскі працюючі вгазконторі хм-ко кажуть, що з жовтня газ по 11грн за куб, а з нового року по 14 грн за куб
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up