Як переходити з мінеральної на синтетичну моторну олію? (новини компаній)

Як переходити з мінеральної на синтетичну моторну олію? (новини компаній)

Різниця між цими видами полягає в основі. Відповідно, є натуральна та створена за допомогою хімічної промисловості. Вони відрізняються за робочими характеристиками, але згодом ця різниця плавно стирається. Технології розвиваються, і спектр можливостей синтетики постійно зростає.

Відмінності між синтетикою та мінеральними оліями

Синтетичні моторні олії винайдені відносно недавно і активно розвиваються. Раніше існували лише мінеральні різновиди, які виготовляли з нафтопродуктів методом простого очищення від парафінів. Але характеристики такого складу сильно залежали від початкових якостей основи і навіть присадки було неможливо сильно змінити ситуацію.

Тому винайшли спосіб синтезувати молекули із заздалегідь заданими експлуатаційними властивостями. Вони значно відрізняються за можливостями та характеристиками, тому становлять більшу частину каталогів іменитих виробників. Яскравий приклад - масло ХАДО, український бренд, відомий у всьому світі. У синтетики багато переваг:

  • не входить у реакцію коїться з іншими речовинами всередині системи;
  • стабільна за будь-яких змін температури;
  • зберігає оптимальну в'язкість остаточно експлуатації;
  • гарантує максимальний захист при високих навантаженнях;
  • має відмінні миючі властивості.

Правильно підібрана синтетика не може створювати жодних проблем, але потрібно уважно вивчити інструкцію з експлуатації автомобіля. Деякі старі моделі мають обмеження. Також можуть виникнути труднощі, якщо раніше в двигун заливали низькоякісне масло і вузлам вже завдано значної шкоди.

Як правильно переходити на синтетичні версії?

Спочатку потрібно провести повну діагностику двигуна та супутніх систем. Слід замінити зношені деталі, перевірити герметичність, очистити відкладення за наявності. Також не можна переходити під час обкатки двигуна або після капітального ремонту.

Потрібно від'їздити хоча б 20 тис. км на гарному мінеральному, а потім переходити на синтетичну олію. Цей процес проводять поетапно:

  1. Повністю зливають стару олію. Потрібно бодай півгодини почекати залишки.
  2. Добре промивають систему. Для видалення відкладень використовують спеціальну процедуру.
  3. Поетапно невеликими порціями заливають нове синтетичне.
  4. Заводять двигун. Дають йому прогрітися кілька хвилин.
  5. Потім знову перевіряють рівень олії. При необхідності доливають рівня.

Змінювати масло рекомендують на добре прогрітому двигуні, коли він охолоне приблизно півгодини. Обов'язково встановити машину на рівній поверхні.

keyboard_arrow_up