15-річна дівчина випала з автобуса та загинула. Водію оголосили вирок

15-річна дівчина випала з автобуса та загинула. Водію оголосили вирок
te.20minut.ua
  • 15-річна Наталія Цар під час руху випала з автобуса “Кам’янець-Подільський-Тернопіль” та померла від отриманих травм.
  • Слідство у цій справі тривало майже рік. Суд вже виніс вирок водію, який порушив правила перевезення пасажирів. 
  • Але правоохоронці впевнені, покарання за смерть дівчини має понести не лише він, але й "дорожники". 

У жовтні 2019 року 15-річна Наталя як завжди поверталася на автобусі “Кам’янець-Подільський — Тернопіль” з навчання додому в Підволочиський район. Ця поїздка стала для неї останньою.

Фатальне падіння

Автобус вскочив у яму і його двері відчинилися. Наталія випала на дорогу та сильно вдарилася головою. Врятувати її не вдалося.

Свідки переконували, що в автобусі були вільні місця, але дівчина сама відмовилася присісти, натомість стояла на сходинці. Інші ж переконані, автобус був забитий вщент.

Відео дня

Слідство у цій справі тривало кілька місяців. Лише у червні 2020 року справу передали до суду.

Покарання для водія

Водієві автобуса інкримінували частину 2 статті 286 Кримінального Кодексу України. Мова йде про порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілої.

Суд уже відбувся. Водій вину визнав повністю. Розповів, що "стоячих" пасажирів взяв на їхнє прохання. За кілька секунд до ДТП наїхав на вибоїну, внаслідок чого механізм аварійних дверей відімкнувся і з нього випала дівчинка, яка стояла біля задніх дверей, пише видання te.20minut.ua.

  • "Водій щиро розкаявся, просив його суворо не карати і не позбавляти прав керування, адже це є єдиним джерелом доходу його сім`ї".

Батько загиблої Наталі повідомив суд, що претензій до водія не має і просив застосувати міру покарання, котра не пов`язана із позбавленням волі.

Підволочиський райсуд визнав водія винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України, і призначити йому покарання у виді 5 років позбавлення волі. Відповідно до статті 75 Кримінального Кодексу України, його звільнили від відбування призначеного судом основного покарання з випробуванням, встановивши йому 2 роки іспитового строку.  Також водій рейсового автобуса заплатить понад 6 тисяч гривень за проведення експертиз у справі.

Чи відповість ще хтось за смерть пасажирки?

Слідство щодо дорожників, через ями і вибоїни на ділянці дороги, де трапилась ДТП, ще триває. Про це повідомив начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту головного управління Нацполіції в області Богдан Шуляр виданню te.20minut.ua.

Нагадаємо, слідство переконане, що окрім водія, який порушив правила перевезення пасажирів, відповісти мають і дорожники. У ході розслідування було встановлено невідповідність дорожнього покриття в місці пригоди, тому до ЄРДР внесли відомості про вчинення відповідальними особами дорожніх служб кримінального правопорушення, передбаченого статтею 288 Кримінального кодексу України.

У цьому випадку досудове розслідування ще триває У разі доведення вини, за те що трапилося відповідатиме не вся структура Служби доріг, а конкретна особа, хто мав утримувати проїжджу частину в належному стані. Експлуатаційне утримання цієї дороги, як стало відомо, здійснює ДП "Тернопільський облавтодор".  

Читайте також: У Хмельницькому автомобіль збив 20-річного хлопця 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Лєна Кричковська

    🙏🙏🙏🙏🙏
  • Євдокія Сад

    Вічна пам'ять і Царство небесне
  • Мария Нечепоренко

    Может водитель и виновен,но девочке тоже держаться надо было...Наверное в телефоне зависала
  • Галина Кукуруза

    Вічна пам'ять Співчуваємо рідним близьким Сумуємо разом з Вами
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:29 На Хмельниччину “на щиті” повернулися шість військових: хто вони 19:38 У Хмельницькому через замкнення електромережі загорілось підприємство (ФОТО, ВІДЕО) 18:55 На півночі Хмельниччини зацвіла рідкісна рослина (ФОТО) 18:12 На Хмельниччині є 3,5 тисячі безробітних. Які для них є вакансії? Від читача 13:40 Уряд врегулював питання оплати за оренду державного та комунального майна 17:40 Хмельничан запитають про проблеми в громаді: коли та як пройде опитування photo_camera 17:09 Трьох дітей визволяли рятувальники із зачинених квартир на Хмельниччині 16:35 Побиття військового у храмі на Володимирській. Священнослужителю УПЦ винесли вирок play_circle_filled 16:11 Попереду вихідні: якою буде погода 11-12 травня на Хмельниччині 16:04 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (новини компаній) 15:42 Хмельниччина лідирує за посівними площами цукрових буряків 15:01 Під час прощання присвоїли звання полковника: загинув Олександр Ровенчук з Хмельниччини 14:28 50 фармацевтів не стояли на обліку. Хмельницьку підприємицю оштрафував ТЦК 13:51 На Хмельниччині військовий самовільно залишив частину: як його покарали 13:18 Зарплата до 33 тисяч: у Хмельницькому оновили перелік вакансій 12:35 У неділю запустять додаткові автобуси до кладовищ Хмельницького 11:39 У Хмельницькому горіла квартира. Від опіків померла дитина photo_camera 11:15 Скільки і як часто хмельничани донатять на армію: відеоопитування play_circle_filled 10:36 Вбивство у Хмельницькому районі: затримали чоловіка, який до смерті побив знайомого 10:02 «П’яна вечірка» з дівчатами: організатора з Хмельницького району випустили з-під варти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up