17-річний хлопець звинуватив патрульних у побитті. Проти них відкрили кримінальне провадження

17-річний хлопець звинуватив патрульних у побитті. Проти них відкрили кримінальне провадження
Скріншот із відео
  • На Старокостянтинівському шосе його зупинили патрульні.

  • Після цього доставили у відділення поліції та склали адмінпротоколи.

  • Водій поскаржився на побиття, через що патрульні стали фігурантами провадження.

Вранці 24 січня на Старокостянтинівському шосе патрульні зупинили автомобіль «Daewoo». За кермом, як з’ясувалося згодом, був 17-річний Олексій Ковальчук. Приводом для зупинки було те, що автомобіль мав європейські номери. Патрульні попросили водія пред’явити документи, проте хлопець показав лише свідоцтво про реєстрацію. Показувати посвідчення водія він відмовився. Під час розмови хлопець постійно вживав нецензурну лексику.

Патрульні попросили пред’явити будь-який інший документ, що посвідчує особу. Хлопець це зробити також відмовився. Поліцейські попередили, що доставлять його у відділення поліції. Це на водія не вплинуло, тому поліцейські дістали хлопця з авто і таки доставили його у Зарічанське відділення поліції. Про всі ці події журналістам vsim.ua стало відомо з відеоролика, який на своїй сторінці у Facebook виклав «Кропивницький дорожній контроль». Цей запис ви можете переглянути у кінці матеріалу.

На відео також є події в самому відділенні поліції, куди доставили водія. Туди ж приїхала його мати. У розмові затриманий хлопець каже, що патрульні кинули його на землю та били по обличчю. До відділення викликали «швидку». Лікарю водій поскаржився, що у нього болить голова та він, можливо втрачав свідомість. Зрештою на затриманого склали адмінматеріали.

Відео дня

27 січня речник міського відділу поліції Людмила Берестовська повідомила журналістам vsim.ua, що Олексій Ковальчук у день затримання звертався до травмпункту. Лікар медзакладу подзвонив на лінію «102» та переказав слова хлопця про те, що його били поліцейські. Людмила Берестовська розповіла, що звернення передадуть до управління патрульної поліції та будуть проводити перевірку.

Проти патрульних відкрили кримінальне провадження

Ми надіслали запит до управління патрульної поліції, аби дізнатися про результати перевірки. У відповідь нам повідомили, що службове розслідування розпочали 31 січня, а завершили 2 березня. Через події 24 січня відкрили кримінальне провадження, за результатами якого будуть вирішувати питання про звільнення поліцейських:

«За результатами проведеного службового розслідування було прийнято рішення про те, щоб питання про перебування на службі в Національній поліції поліцейських управління патрульної поліції в Хмельницькій області, щодо яких відкрито по даному факту кримінальне провадження, вирішити після прийняття остаточного рішення компетентними органами», — сказано у відповіді на наш запит.

Олексій Ковальчук відбувся попередженням

Як ми писали раніше, патрульні склали на Олексія Ковальчука два протоколи. Перший із них — за частиною 2 статті 126 КУпАП («Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом»).

7 лютого цей протокол розглянули у Хмельницькому міськрайонному суді. На це засідання Олексій Ковальчук не з’явився. Суддя Володимир Навроцький вирішив застосувати до хлопця попередження. Такі відомості є у реєстрі судових рішень.

Другий протокол патрульні склали за статтею 173 КУпАП («Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян»). Справу розглядала суддя міськрайонного суду Олександра Вітушинська. Вона вирішила, що у діях Олексія Ковальчука немає складу правопорушення. У постанові пояснюється, що водій нецензурно висловлювався на адресу поліцейських. При цьому він перебував в автомобілі, який не є громадським місцем.

Варто відзначити, що Олексія Ковальчука й раніше притягали до відповідальності за частиною 2 статті 126 КУпАП. За даними реєстру судових рішень, 1 грудня 2019 хлопця зупинили на вулиці Кропивницького. Він керував автомобілем «Daewoo Lanos» без посвідчення. У судовому засіданні Олексій Ковальчук визнав провину та сказав, що такого більше не повториться. Суддя Світлана Данькова наклала на порушника штраф у розмірі 510 гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (25)
  • Александр Никольчук

    Бити серйозно ,бити по корпусу,без слідів,таких уродів тільки бити ,робити їм боляче ,воно зрозуміє тільки класну пе——ну!
  • Alexander Pasichnyk

    А був би в масці - ніхто б і не зупиняв
  • Валентин Шаповалюк

    Яке посвідчення водія в 17 років
  • Andrey Sumtsov

    Водійське посвідчення показувати не відмовлявся???)) А як в 17-ти річного підлітка може бути водійське посвідчення????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up