У Хмельницькому затримали 17-річного водія. Він каже, що патрульні його били

У Хмельницькому затримали 17-річного водія. Він каже, що патрульні його били
Скріншот із відео
  • Хлопця зупинили патрульні та попросили показати права.

  • Він відмовився, тому його відвезли у відділення поліції.

  • Юнак каже, що під час затримання поліцейські його побили.

Поліцейських управління патрульної поліції звинувачують у побитті та неправомірному затриманні водія. На сторінці «Кропивницький дорожній контроль» виклали відео, в якій розповідається про зупинку водія у Хмельницькому. Згідно з роликом, його зупинили, затримали та відвезли до відділення поліції. Туди приїхала його мати, туди ж викликали «швидку». Закінчується все тим, що на водія складають протокол затримання. Згодом він розповідає, що його відпустили. Ми розповімо докладніше про зміст відео та про те, що розповіли про все це в патрульній поліції.

Що у відео?

Ролик тривалістю близько 30 хвилин викладений у Facebook 25 січня. Він складається з двох частин — відео з автомобільного реєстратора та відео з камери смартфона. Кілька разів з’являються відеокоментарі чоловіка. Він, судячи зі змісту ролика, учасником подій не є. Ймовірно, ця людина є автором сторінки у Facebook.

На записі з відеореєстратора показане спілкування водія з двома поліцейськими — Вадимом Івковим та Русланом Дрезналем. Згідно з поясненнями правоохоронців, вони зупинили водія через європейські номери на авто. На прохання пред’явити посвідчення водія чоловік відмовляється та вимагає назвати частину статті 32 закону «Про Національну поліцію», за якою поліцейський здійснює перевірку документів особи.

Відео дня

На це патрульні відповіли, що згідно з пунктом 2.1 правил дорожнього руху водій зобов’язаний мати посвідчення водія. А згідно з пунктом 2.4 тих же правил має пред’явити документ на вимогу поліцейського. Також сказали, що стаття 32 ЗУ «Про Національну поліцію» стосується тих випадків, коли особа не керує транспортним засобом. Патрульні та водій сперечаються, останній при цьому вживає нецензурну лексику.

Поліцейські просять пред’явити будь-який інший документ, що посвідчує особу. Водій це зробити відмовляється. Потім один із поліцейських повторює вимогу про пред’явлення посвідчення водія. Також каже, що в іншому випадку водія доставлять у відділення поліції для встановлення особи. Зрештою на відео видно, як поліцейські відкривають двері авто та витягують з нього водія.

Друга частина відео — це зйомка зі смартфона у Зарічанському відділенні поліції. Її веде жінка, яка називає себе матір’ю затриманого. Сам водій сидить на лавці у наручниках, у нього порвана куртка та немає одного кросівка. Під час спілкування з правоохоронцями хлопець постійно вживає нецензурну лексику. Жінка, що веде зйомку, запитує, чому хлопець побитий. На що один із поліцейських відповідає, що він упав.

Жінка запитує, чому її сина затримали, на що поліцейські відповідають те ж саме, що й перед затриманням. Потім жінка говорить, що посвідчення водія та страховий поліс пред’являються не завжди. Після цього вона каже, що «зараз приїде наш батько-адвокат і він вам все розкаже». Патрульний, затриманий та його мати переходять і іншу кімнату. Там продовжують суперечку щодо причин та обставин затримання. Хлопець каже, що його витягли з авто, кинули на землю та били по обличчю.

Після цього у ролику демонструється інший фрагмент відео з тієї ж кімнати у відділенні поліції. Відеозйомку веде мати затриманого хлопця. Видно, що в кімнаті є медпрацівник. Хлопець скаржиться, що його били, у нього болить голова і він, можливо, втрачав свідомість. Медпрацівник проводить огляд та з’ясовує, що у хлопця підвищений тиск та пропонує зробити ін’єкцію. Затриманий погоджується, та моменту, коли роблять укол, у ролику не видно. Після цього на відео показано, як на хлопця складають протокол про затримання. На цьому моменті з’ясовується особа водія — це Олексій Ковальчук 2002 року народження. Автомобіль, в якому він їхав, йому не належить.

Що кажуть у патрульній поліції?

24 січня близько 09:00 на Старокостянтинівському шосе патрульні зупинили автомобіль «Daewoo». Причиною зупинки було те, що автомобіль мав іноземні номери. Про це журналістам vsim.ua повідомила інспектор управління патрульної поліції Роксолана Вавринюк. За її словами, поліцейські попросили 17-річного водія пред’явити документи. Він показав лише свідоцтво про реєстрацію та став нецензурно лаятися.

О 09:13 водія доставили до Зарічанського відділення поліції для встановлення особи та складання адміністративних матеріалів. Протоколи склали за такими статтями:

Також Роксолана Вавринюк повідомила, що на час затримання водія його авто відвезли на штрафмайданчик. До управління патрульної поліції не надходило інформації про те, чи наносили Олексію Ковальчуку тілесні ушкодження.

Чи подавав Олексій Ковальчук заяву до поліції про своє побиття?

Чи звертався Олексій Ковальчук до поліції щодо побиття? Ми звернулися до речника міського відділу поліції Людмили Берестовської. Вона розповіла, що ані сам хлопець, ані його батьки заяв не подавали. Проте відомо, що у той день Олексій Ковальчук звертався до травмпункту. Звідти на лінію «102» подзвонив черговий лікар. Працівник повідомив, що хлопець розповів медикам про своє побиття поліцейськими. За словами Людмили Берестовської, звернення направлять в управління патрульної поліції та будуть проводити перевірку.

Ми будемо уважно стежити за розвитком подій та підготуємо окремий матеріал, щойно стануть відомі нові деталі. Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (259)
  • Мастер Автополив

    Звіряче побиття?
  • Inna Tykha-Zagrodska

    Урок виховання треба хлопцеві та його батькам провести. Не виховали його зовсім!
  • Артём Калиновский

    Поліція не має законних підстав зупиняти авто по ст.35 ст.10 на євр.реєстр. тому як є позіція керівництва, с того приводу.Перевищення служб. повноважень.

    Олександр Малик reply Артём Калиновский

    Артем, з якого віку дозволено кермування авто в Україні, нагадайте будьласка
  • Николай Тымчук

    Порада батькам таких синочків: відріжте пуповину,пустіть самого відповідати за свої вчинки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up