Авто п’яних хмельничан відправлятимуть на війну

Авто п’яних хмельничан відправлятимуть на війну
Ілюстративне фото
  • Це допускається законом в умовах воєнного стану.

У мешканців Хмельниччини, яких спіймають п’яними за кермом, забиратимуть авто. Транспортні засоби відправлятимуть на штрафмайданчик, а звідти віддаватимуть на потреби армії. Про це сьогодні, 3 березня, під час брифінгу розповів голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій.

— Хто буде траплятись по статті 130-ій, хто буде їздити п’яний за кермом, машина буде забиратись на штрафмайданчик, і звідти машини будуть забиратися на потреби армії. Я думаю, вони там більш потрібні, — розповів керівник.

Нагадаємо, що звичайним покаранням за керування авто у нетверезому стані є штраф та тимчасове позбавлення прав. Конфіскація (безоплатне вилучення) зазвичай застосовується, якщо водія спіймають втретє протягом року. Стаття 130 КУпАп передбачає відповідальність як за керування авто у стані сп’яніння, так і відмову від проходження огляду, передачу керування особі у стані сп’яніння та вживання заборонених речовин після ДТП.

Відео дня

Вилучення авто громадян для потреб держави допускається законом України «Про правовий режим воєнного стану». Воєнний стан запроваджений 24 лютого цього року.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (44)
  • Елена Гнап

    Хай заберуть все, і відправлять на кордон війни до руських. Там їм місце.
  • Марія Симоненко

    Правильно
  • Наталія Ломакіна

    Це для простих людей як завжли
  • Dashulya Vladimirovna

    Прекрасно👍

keyboard_arrow_up