Автобус через Прибузьку і Трудову: ми протестували новий маршрут

Автобус через Прибузьку і Трудову: ми протестували новий маршрут
  • Від сьогодні, 7 липня, у місті запрацював новий автобусний маршрут. 
  • Він прокладений через вулицю Прибузьку, де раніше транспорт не курсував. 
  • Перевірили, як він працює та як виглядає автобус зсередини. 

Ранок четверга. На годиннику близько 9 години. Більшість хмельничан поспішає на роботу. Тож у цей час на зупинках стовбичить чимало людей. Всі чекають потрібний транспорт. Окремі пасажири в цей час схвильовано споглядають на екрани телефонів. Тоді переводять погляд на дорогу. Зазирають вдалечінь, аби розгледіти “свою” маршрутку. 

Все це відбувається на вулиці Трудовій. Тут, м’яко кажучи, із громадським транспортом туго. За даними сервісу “DozoR”, через цю ділянку прокладено два транспортних маршрути - №40 (Ружична - вул. Заболотного) і №28 (вул. Північна - Маслосирбаза). Місцеві кажуть - на Трудовій на транспорт натрапити можна не завжди. Тож більшість прямують на зупинку до автостанції №1. Мовляв, там дочекатися автобус чи тролейбус можна значно швидше. 

Місцева влада вирішила збільшити кількість транспорту, що їде по Трудовій. Саме тому від сьогодні, 7 липня, на дороги міста виїхав новенький автобус “Isuzu” під номером 5. Він рухається за маршрутом Лезневе - вул.Староміська. Їде через Прибузьку, де практично завжди був відсутній громадський транспорт. 

Відео дня

У цьому матеріалі дізнавайтеся, як він працює та як новий транспорт виглядає зсередини. 

Нет описания.

О 9:07 автобус №5 під’їхав на зупинку, що на Трудовій. Перед кількома пасажирами відкрилися автоматичні двері. У салоні на той час було четверо людей. Цей транспорт обслуговує комунальне підприємство “Електротранс”. Розрахуватися за проїзд можна або готівкою, або карткою, просканувавши QR-код. 

Двоє пасажирів, які зайшли на Трудовій, заплатили водієві готівкою. Тоді зайняли вільні місця, яких було чимало. Усі сидіння - зеленого кольору. Чисті та охайні. Відразу видно, що нові. Майже біля кожного є поручень, який можна регулювати. Загальна кількість сидячих місць - 21. 

Всередині також є два люки. На момент проїзду вони були відчинені, тож в салоні спекотно не було. Біля окремих сидінь розміщені спеціальні кнопки з написом: Сигнал до водія”. Чоловік за кермом розповів, що вони є працюючими. 

Нет описания.

В кінці автобуса є де перевезти габаритний вантаж. Вже на наступній зупинці після Трудової там розмістилися молоді батьки з дитячим візком. Тим часом автобус продовжував рух. Він прямував через палац творчості, пенсійний фонд та поліклініку №1. Зупинившись на одній із зупинок, чоловік поцікавився у водія: “Куди ви їдете?” Відповіли: “До ЦНАПу”. Це йому не підійшло, тож ще одного пасажира автобус так і не отримав.

Запитання чоловіка виявилося логічним, адже трафарету із маршрутом транспорту зовні не було. Проте водій пояснив: вже найближчим часом він з’явиться. Допоки хмельничани можуть орієнтуватися за світлодіодним табло, де зазначені назви крайніх зупинок.

Під’їжджаючи до кінцевої, одна пасажирка підійшла до водія й попросила надати розклад руху. Жінка запитала, скільки автобусів працює на цьому маршруті. 

Вже біля ЦНАПу майже всі пасажири залишили транспорт. Дехто залишився їхати до “Юності”. Час прибуття на останню зупинку - 9:24. Отже, час руху від Трудової до центру міста складає 17 хвилин. 

З розкладом руху автобуса №5 можете ознайомитися тут. У вихідні та святкові дні транспорт не працюватиме. 

Раніше журналісту vsim.ua розповідав заступник міського голови Микола Ваврищук, що ще 6 автобусів “Isuzu” готуються до запуску на інші маршрути. Нагадаємо, що великогабаритні автобуси придбали ще на початку червня. Але запустити їх не могли через брак пального. Детальніше про це читайте тут

Друзі, на які маршрути в місті потрібні додаткові автобуси? Залишайте свої відповіді в коментарях. 

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Анна Мищенко

    Розклад руху автобуса №5 не має назви  зупинок. Ні відправлення ні кінцевої зупинки.
  • Анна Мищенко

    Напишыть, будь ласка, розклад руху цього автобусу. Також назву зупинок
  • Надя Дудар

    Бажано, щоб автобус  номер 8 іхав по Староконстантинівському шосе, адже тут  багато новобудов.
  • Oleksandr

    Класно що їздять автобуси, нормальний транспорт, але блін, нащо його запускати наперед збитковим маршрутом. Навіть в матеріалі видно, що він майже пустий. І ще люди в нас нерозумні, наприклад з Озерної є шикарний маршрут 9 - їде в Центр напряму, без Проспекта, але нерозумні люди його не чекають, а лізуть спонсорувати маршрутки перероблені з вантажівок старих, замість того щоб їх ігнорувати і позбутися

keyboard_arrow_up