«Електротранс» отримав три нових автобуси. Коли їх випустять на маршрути

«Електротранс» отримав три нових автобуси. Коли їх випустять на маршрути
Міський автобус «Ataman А092H6». Ілюстративне фото
  • Автобуси марки «Ataman» вже на підприємстві.

  • Хмельничан ними поки не возять.

  • Дізналися, які причини та коли їх все ж випустять у місто.

У вересні минулого року в Хмельницькому запланували створити два нових автобусних маршрути — №4 та №5. Вони мали сполучати центр міста з мікрорайонами Ружична та Лезневе відповідно. Маршрут у Лезневе мав пролягати через Кам’янецьку, Бандери та проспект Миру, маршрут у Ружичну — через Кам’янецьку та Глушенкова.

Згодом маршрут №5 дещо відкоригували, «пустивши» його через Трудову та Прибузьку. Чиновники планували, що обслуговуватиме маршрути буде комунальне підприємство «Електротранс». Для цього воно придбає нові автобуси — вісім безпосередньо для згаданої мети та ще один для міжміських перевезень.

Купити автобуси «Електротранс» намагався тричі — закупівлі оголошували 6 серпня, 21 вересня та 30 листопада минулого року. Всі вони були невдалими — за їхніми результатами договорів не укладали. Така інформація є у системі електронних закупівель «Prozorro».

Відео дня

Четверта закупівля була оголошена 31 грудня. За її результатами 21 лютого уклали договір з ТОВ «Люмікар» на суму понад 23,6 мільйона гривень. Згідно з угодою, «Електротранс» мав отримати вісім міських автобусів «Ataman A092H6» та один міжміський автобус «Ataman A09216». Ці автобуси є середньогабаритними та низькопідлоговими. Більше про технічні характеристики можна дізнатися за посиланням.

На заваді цим планам став воєнний стан. Комунальне підприємство та постачальник кілька разів укладали додаткові угоди про продовження терміну дії основної. Станом на сьогодні, 8 травня, «Люмікар» повинен доставити шість міських автобусів до 31 липня, а два міських та один міжміський мали бути доставлені до 28 квітня.

Наразі «Електротранс» вже отримав від постачальника три автобуси. Про це журналісту vsim.ua розповів директор комунального підприємства Сергій Бобух. Ще шість автобусів мають бути доставлені до кінця літа. Наскільки швидко це буде, залежить від того, чи пропустить платежі казначейська служба. Ці обмеження пов’язані з воєнним станом.

Виконувач обов’язки начальника управління транспорту міськради Сергій Шепурев у коментарі журналісту vsim.ua розповів, що автобуси не випускають на маршрути через проблеми з пальним. Через дефіцит його важко знайти.

Сергій Бобух також згадував про проблеми з пальним, але також розповів, що автобуси не випускають на маршрути ще й через формальності — потрібно підготувати документи. Крім того, в автобуси мають встановити валідатори. Все це має бути завершено орієнтовно 1 липня.

До слова, згадані у цьому матеріалі автобуси працюють на дизельному паливі. Від початку травня «Електротранс» купував його тричі за такими цінами:

Автобуси «Електротрансу» мобілізують на виконання завдань, пов’язаних із війною. Вже залучили три одиниці транспорту. Тому підприємство хоче придбати ще автобуси на заміну мобілізованим.

23 травня оголосило тендер на придбання п’яти вживаних автобусів. Очікуваною вартістю вказали майже 3 мільйони гривень, або 594 тисячі гривень за одиницю. Втім, згодом закупівлю скасували.

Сергій Бобух у коментарі журналісту vsim.ua розповів, що після оголошення тендеру почали телефонувати постачальники. Вони пояснили, що за таку суму участі у тендері не братимуть. Тому закупівлю скасували, але планують оголошувати знову з більш реальною очікуваною вартістю.

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Читач 007.

    Велике спасибі працівникам електротрансу, дякую що Ви є у нас...,вставати в три години ночі, і лягати спати також вночі,це подвиг і диванний експерт цього не зрозуміє..., Дякую Вам електротрансівці
  • Сергій Дзендзель

    в куди дівся грузовий спринтер, який кум "поставив" на маршрут ???
  • Людмила Мазур

    Щось пропав "2". Що подарувала Варшава.

    Людмила Мазур reply Людмила Мазур

    Александр Дорофий  щось з тією ' мелосчью' на вулицях міста автомобілів не менше.

    Александр Дорофий reply Людмила Мазур

    Людмила Мазур щось пропала «солярка» що продала нам Варшава.. чи вас такі «мелочі» не цікавлять ?

    Людмила Мазур reply Людмила Мазур

    Надюша Заболотна дякую. Останнім часом мабуть дуже рідко.

    Надюша Заболотна reply Людмила Мазур

    Людмила Мазур .Один їздить на гречани рідко але є
  • Ольга Слободян

    Вітаю!!!
    Велике прохання поєднати Дубове з Гречанами!!!
    Це найнеобхідніший,на сьогодні маршрут! Він потрібний,щоб хмельничани мікрорайонів могли вільно пересуватися !

    PutnickFree reply Ольга Слободян

    так тролейбус №57 є

keyboard_arrow_up