Без голосу в маршрутці: чому не всі хмельницькі водії включають "озвучку"

Без голосу в маршрутці: чому не всі хмельницькі водії включають "озвучку"
  • Зупинки у Хмельницькому оголошують лише у 30% маршруток.
  • Мешканці скаржаться, що пасажири, які змушені їхати стоячи, не бачать, де вийти. А взимку вікна в автомобілі взагалі замерзають.
  • В управлінні транспорту пояснили, що домовленість є, але змусити ставити GPS-навігатори водіїв не можуть. 

 

Ще у 2013 році у Хмельницькому почали встановлювати озвучки у громадському транспорті. Зараз лише третина маршрутних таксі автоматично оголошує зупинки.

В управлінні транспорту та зв’язку кажуть, що програмне забезпечення, завдяки якій працює автоматичне оголошення зупинок працює на GPS-навігаторі. Однак ними обладнані ще не всі маршрутки. 

- Не у всіх маршрутках є озвучка зупинок. Такого розпорядження у нас не було. Але була домовленість. Тому на деяких маршрутах система працює вже більше 2 років. Не всюди витримала. Але на наступний конкурс ми будемо оголошувати закупівлю цих систем у всі маршрутки, - розповідає vsim.ua заступник начальника управління транспорту і зв’язку Сергій Шепурєв.

Відео дня

За словами посадовця, з часом оголошення зупинок буде обов’язковою умовою роботи маршрутних таксі. Тому журналісти vsim.ua дізнались у декількох перевізників, чи працюють на їхніх маршрутах системи озвучки. У «Рембуд-трансі» кажуть, що їхні автомобілі обладнані програмним забезпеченням для оголошення зупинок.

- У нас всі 100% автомобілів обладнані системою GPS-навігації, тому оголошення зупинок працює. Перед новим роком у нас не було озвучки буквально на 12 машинах, але ми там вже встановили системи. Залишилось ще 2 автомобіля, до 15 січня озвучуватись зупинки будуть і на них, - каже директор ТОВ «Рембуд-транс» Петро Кузьмін.

Читайте також: Проїзд у громадському транспорті Хмельницького хочуть підняти в березні

А от деякі перевізники від автоматичного озвучення зупинок відмовились. Мовляв, самі пасажири попросили. 

- У нас раніше працювало оголошення зупинок, але збилась система і ми перестали її використовувати. Також до нас дзвонили люди і жалілись, що їм занадто гучно і це заважає спокійно їхати. А ми поки не придумали, як зробити її тихішою. Та і люди кажуть, що самі знають зупинки. Зараз у нас ще на деяких маршрутах працює, а на деяких відключена, - пояснює директор ТОВ «Хмельницьке таксі» Валентина Мороз. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Христя Лиса

    часом ото їдеш як сільодка, то не бачиш світа білого, не то що де треба вийти
  • Володимир

    Оголошення зупинок заважає, да. А шансон не заважає, ггггг.
  • Ірина Горощак

    Шановні журналісти, ви б краще дослідили чому квитки за проїзд пасажирам не надаються в маршрутках, чому водії маршруток дозволяють собі їхати мимо зупинок, чому їм треба казати що виходиш - актуальніше, а зупинки ми і так знаємо.

    Діана Граділь reply Ірина Горощак

    Шшановна Горощак, журналісти правильно висвітлюють цю тему.не всі люди знають назви зупинок, особливо діти, які їздять у різні мікрорайони міста на спорт.секції. Багато іногородніх не знають назв зупинок та вулиць,а білетик в маршрутці є біля кожного водія, можете взяти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up