Біля перинатального центру встановили напівсфери: ви за чи проти?

Біля перинатального центру встановили напівсфери: ви за чи проти?
  • Водіїв обурили обмежувачі руху біля парковки на Хотовицького.

  • Дехто назвав їх незаконними.

  • В департаменті інфраструктури вважають, що все цілком законно.

  • Обмежувачі руху встановлюватимуть в місті й надалі.

Поряд із перинатальним центром на Хотовицького встановили напівсфери, які обмежили паркування поряд із пішохідним переходом. Хмельницькі водії висловлюють незадоволення діями комунальників та сумніваються у законності встановлення обмежувачів. Тим часом в департаменті інфраструктури кажуть, що все за правилами, і напівсфери в місті встановлюватимуть і надалі. Розповідаємо про все докладніше.

Що сталося?

Вулиця Хотовицького в Південно-Західному мікрорайоні налічує дві смуги руху. Поряд із міським перинатальним центром дорога розширюється, і в цій «кишені» паркуються авто. Тут же є пішохідний перехід, який перетинає вулицю. Днями в цьому місці з’явилися 13 напівсфер. Вони відділяють основну частину дороги від місця для паркування, а також ділять парковку на три частини. При під’їзді до пішохідного переходу зі сторони Інститутської встановлений знак парковки.

Що про це думають водії?

Фото напівсфер в групі Facebook «Я паркуюсь як мудак Хмельницький» опублікував Валерій Волошин. У коментарях користувачі називають це «свавіллям влади» та скаржаться на відсутність паркувальних місць. Однак дехто дії комунальників підтримує. Так, один із коментаторів зазначив, що тепер ніхто не паркуватиметься на пішохідному переході та в його межах.

Відео дня

Противники встановлення напівсфер пишуть, що це порушує пункт 15.15 Правил дорожнього руху:

«15.15. На проїзній частині забороняється встановлення предметів, що перешкоджають проїзду чи паркуванню транспортних засобів, за винятком випадків:

Що кажуть у департаменті інфраструктури?

На пішохідному переході та поряд із ним часто паркуються водії, хоча це заборонено Правилами дорожнього руху. Про це журналістам vsim.ua розповів начальник відділу організації безпеки дорожнього руху департаменту інфраструктури Олександр Ковальчук.

«15.9. Зупинка забороняється:

…г) на пішохідних переходах і ближче 10 метрів від них з обох боків, крім випадків надання переваги в русі…»

Внаслідок таких порушень обмежується видимість — водій, які під’їжджає до переходу, може не побачити пішохода. Через це створюється небезпека наїзду на людину. Як розповів Олександр Ковальчук, неодноразові звернення з цього приводу надходили від відвідувачів перинатального центру, тому підготували доручення встановити напівсфери.

Начальник відділу також зазначив, що встановлення обмежувачів погодили з управління патрульної поліції. Крім того, це відповідає виключенням з пункту 15.15 ПДР, а саме підпункту третьому:

— Нам головне забезпечити, щоб люди там не потрапляли під колеса машин. Ми не хочемо гірше зробити для водіїв, ми хочемо, щоб було більш безпечно, — розповів Олександр Ковальчук у коментарі журналістам vsim.ua.

Чиновник також сказав, що обмежувачі руху встановлюватимуть у місті й надалі. Так, невдовзі це мають зробити на вулиці Шевченка поряд із супермаркетом «Сільпо».

Додамо також, що у Хмельницькому триває впровадження громадського проєкту «Пішохідна зона — не паркувальний майданчик і не проїжджа частина». Ініціаторами виступили мешканці міста, проєкт пройшов відбір та голосування, і внаслідок цього отримав фінансування. Як розповів Олександр Ковальчук, в рамках проєкту вже встановили 113 стовпчиків, які обмежують заїзд автомобілів на тротуари. До прикладу, їх можна побачити на Кам’янецькій поблизу «Юності» та на Соборній неподалік супермаркету «Економ». За даними системи «Prozorro», вартість реалізації проєкту складає 95 080 гривень.

А що ви думаєте про встановлення обмежувачів руху біля перинатального центру? Беріть участь у голосуванні та пишіть коментарі.

Опитування

Чи підтримуєте ви встановлення напівсфер на Хотовицького?

Читайте також: Чому в Хмельницькому почастішали затори: версії містян та комунальників

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (124)
  • Людмила Лужняк

    Хто ж би паркувався на пішоходному якби шлагбаум "платний" не встановили? У нас в місті, на жаль, таких шлагбаумів з'являється дедалі більше. Так і на дубівському овочевому, уже в магазин біля дороги не забіжиш (не на ринок, а в магазин!), бо ніде припаркуватися, всюди сфери бетонні і шлагбауми😔

    Віталій Українець reply Людмила Лужняк

    Телега (Кізяк) який мешкає на Кіпрі або біля ЗОШ6 полюбляє платні перепони!
  • Віталій Українець

    Поліція розписалась в своїй не здатності керувати автотранспортом в Хмельницькому вже дуже давно !
    Встановлення сфер може привести до смертельних аварій!
    В яких статях ПДР прописано про бетон на дорозі?
  • Сергей Лобанов

    перед тем как уменьшать парковачные места нужно предоставить замену возле роддома была бесплатная парковка но ее прихватизировали
  • Лена Дуда

    Краще встановили б «лежачі поліцаї». Дорогу зробили хорошу, машини зверху летять. Оглядовість погана. В цьому районі і школа, і садочки, перинатальний центр
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up