Біля школи №8 встановили нові світлофори: навіщо це потрібно

Біля школи №8 встановили нові світлофори: навіщо це потрібно
  • Комплекс світлофорів розмістили на Пілотській поряд з корпусом молодших класів школи №8.

  • Його вартість складає близько 100 тисяч гривень.

На вулиці Пілотській біля школи №8 та садочка №50 встановили новий світлофорний об’єкт. Він складається з чотирьох автомобільних світлофорів та двох пішохідних. Для пішоходів передбачили спеціальну кнопку, якою можна змінити сигнали на світлофорах, а після цього перейти дорогу.

Світлофори встановили через небезпеку аварій та численні звернення хмельничан. Про це журналістам vsim.ua розповів начальник відділу організації безпеки дорожнього руху управління ЖКГ Олександр Ковальчук:

— Пішохідний перехід у цьому місці був нерегульований. Десь років 15 тому там була аварія, дитину збили на смерть. Після того ми зробили «лежачого поліцейського», потім ми поставили знаки, які світяться, попереджувальні щити з написом «Діти на дорозі», а крім того встановили обмеження швидкості до 30 кілометрів. І все одно люди до нас постійно зверталися, було дуже багато звернень про те, що цей пішохідний перед дуже аварійно небезпечний, — розповів чиновник.

Відео дня

За словами Олександра Ковальчука, цього року встановлення світлофорних об’єктів у межах капітальних об’єктів не передбачали. Але вдалося зекономити гроші, які були передбачені на щомісячне утримання світлофорів. Вартість об’єкта складає орієнтовно 100 тисяч гривень. Близько половини цієї суми «потягнув» контролер, який регулює рух. На об’єкті також передбачене голосове озвучення сигналів.

Читайте також: Чому в Хмельницькому почастішали затори: версії містян та комунальників

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Андрей Мрук

    Правильно і біля кожного навчального закладу повинен бути сфітлофор!!!!! Безпека дітей має бути на першому місці!!!! А ви писаки хочби не позорились таке писати!!! Що ви за батьки що не думаєте про дітей!!!! Валерію за ініціативу та за те що довів до кінця справу вулике ДЯКУЮ і владі за реагування ДЯКУЮ!!!! А ПИСАКАМ ЯКІ ПРОТИ ГАНЬБА!!!!
  • Люда Сороковська

    Шановні мешканці, особисто я вважаю, що такі світлофори вкрай потрібні коло кожної школи і не важливо за скільки метрів стоїть ще один.Наприклад саме на цьому пішохідному  переході декілька років назад була збита дитина на смерть, то невже це усе вартує життя ваших дітей. Дякую за турботу та працю усім хто долучається до гарних справ.
  • валера гунько

    Шановні мешканці!!! Якщо ви вважаєте що сфітлофор біля школи і садочку непотрібно то грош вам ціна!!!!!! Коли на моїх очах трапляються дтп,і навіть смертельні,а було неодноразово коли летять по зустрічні!!!! Коли своїм авто прикривав мамів з дітьми!!!! І з дитячими візочками!!!! І ви ще будете говорити кому кудою обходити!!!! То що ви за люди щоб обділювати дітей безпеки!!!! І на рахунок руху!!!! Звідки вам знати який тут рух якщо ви ходите по Камянецькі!!!! Велика Подяка Управлінню ЖКХ і особливо Василю Пилиповичу та Олександру Петровичу за людяність та допомогу на звернення мешканців мікрорайону!!!!!
  • Василь Заболотний

    Ну дуже вже там "інтенсивний рух"! А ви попробуйте перейти або  проїхати  перехрестя  вул.Кам’янецької та Житецького, де авто мчать ніби по автостраді!

    Але тут люди мабуть не такі активні?

    Олег Лыба reply Василь Заболотний

    Машинопоток на Куприна сравнивался с улицей Пилотской, никто не утверждал что это самое сложное место для проезда-прохода. Но еще год назад постоянно ходили младшие класы через этот переход в столовую. Упор делался что это нерегулируемый переход возле школы. Нет на Житецкого большого количества пешеходов, откуда им там взяться. И что светофоры возле пан дивана и возле автовокзала номер 5 совсем не дают паузы для проезжающих? А для выезда с Житецкого минутку можно и подождать, успеете.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up