Біля закладів освіти наносять написи «ШКОЛА». Навіщо це потрібно

Біля закладів освіти наносять написи «ШКОЛА». Навіщо це потрібно
Фото Артура Сторожука
  • Нова розмітка стурбувала хмельничан.

  • Люди вважають, що цим може скористатися ворог.

На вулицях Хмельницького почали наносити написи «ШКОЛА». Така розмітка з'являється на проїжджій частині біля закладів освіти. Її вже почали активно обговорювати у соцмережах. Так, містянам здається, що написи можуть бути використані державою-агресором — для наведення ударів чи орієнтування диверсійно-розвідувальних груп.

З приводу цієї розмітки журналіст vsim.ua звернувся до начальника відділу організації безпеки дорожнього руху департаменту інфраструктури міськради Павла Микитюка. Він розповів, що раніше кожного року перед 1 вересня біля закладів освіти наносили знаки у виглядів трикутника з фігурками дітей.

Тепер же державний стандарт змінився, і замість значка він вимагає наносити напис «ШКОЛА».

Відео дня

— Ця розмітка додатково попереджає водіїв про наближення в зону, де можливий вихід дітей на проїзну частину, де повз них проходить проїзна частина, біля навчальних закладів, садочків, шкіл, де можливий вихід дітей на проїзну частину, — розповів Павло Микитюк у коментарі журналісту vsim.ua.

З приводу можливого використання написів у воєнних цілях Павло Микитюк зазначив, що, коли ворог і матиме намір знайти заклади освіти, то написи на дорозі навряд чи будуть для цього орієнтиром. Крім того, жодних зауважень з цього приводу від військових, поліції чи влади до департаменту інфраструктури не надходило.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (130)
  • Федор Кравец

    Леся Юрчик Алла Цмикал Ксюша Тюх Безносюк для таких обмежених як ви для того щоб поцілити у школу чи дитячий садок оркам не потрібно ніякої розмітки у них для цього є супутникові мапи
  • Андрей Гришнюк

    Ну бред і вимивання коштів!

    Усім водіям які дотримуються ПДР, достатньо було і знаку.

    А для тих хто порушує то і цей напис нічого не змінить і не приверне!

    Якщо воно буде летіли,то напису навіть не прочитає!

    І це вже не одноразово доводили написи "СТОП".....
  • Галина Рудницька

    Відмивання коштів міською владою іще ніхто не відміняв....
  • Алла Сергеевна Гуменюк

    Кожного року люди знали де школи, от тільки під час війни коли орки гатят по навчальних закладах потрібно зробити розмітку 😡😡😡😡😡

keyboard_arrow_up