Чому біля Скаржинців часто стаються ДТП: думки поліції та експерта

Чому біля Скаржинців часто стаються ДТП: думки поліції та експерта
  • Скаржинці — перше село після виїзду з Хмельницького в південному напрямку.

  • Тиждень тому на трасі біля нього сталася ДТП — загинули двоє людей.

  • Аварії на цій ділянці стають часто.

Якщо водій виїде з Хмельницького у напрямку Кам’янця-Подільського, то Скаржинці будуть першим населеним пунктом, яке він зустріне на своєму шляху. Це село у багатьох мешканців області асоціюється з психіатричною лікарнею. Втім, у новинах Скаржинці часто згадують не тільки в контексті цього медичного закладу, а через й часті дорожньо-транспортні пригоди, які стаються тут принаймні раз на кілька місяців. Розповідаємо про найгучніші ДТП останніх років та причини того, чому саме ця ділянка є аварійно-небезпечною.

OpenStreetMap

Щонайменше п’ять ДТП з загиблими та постраждалими за два роки

12 листопада 2020 року — поблизу Скаржинців зіткнулися дві «Skoda Octavia». Результат — двоє загиблих, четверо травмованих.

7 жовтня 2020 року — не розминулися «Mercedes Sprinter» та вантажівка «MAN». Внаслідок ДТП травмувалися три людини.

Відео дня

13 лютого 2020 року — вантажівка з’їхала з дороги та в’їхала у дерево. Водій загинув на місці.

26 грудня 2019 року — легковик «Smart» виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з вантажівкою «DAF». Водійка легковика отримала травми.

15 вересня 2019 року — сталося лобове зіткнення «Volkswagen» та «BMW». Внаслідок ДТП ніхто не постраждав.

16 січня 2019 року — зіткнулися два авто. Загинули дві людини, ще одна отримала травми.

Дорожні умови на ділянці

Ділянка траси Н-03 поряд зі Скаржинцями не має різких поворотів. За даними карт Google, на дорозі є сильний ухил — протягом одного кілометра висота знижується на 30 метрів, якщо рухатися у напрямку Хмельницького.

За даними Державного агентства автомобільних доріг, зараз на ділянці біля Скаржинців триває поточний ремонт, який має завершитися наприкінці цього року. Ремонт на сусідній ділянці, біля села Антонівці, поки лише планується.

За інформацією порталу «Слово і діло», ділянка біля Скаржинців є найбільш небезпечною частиною траси Н-03. Остання, своєю чергою, належить до найбільш небезпечних доріг в Україні. Такими є дані станом на квітень 2020 року. Рейтинг складений за підсумками 2019 року та першого кварталу 2020-го.

Поліція та експерт — про причини ДТП на цій ділянці

За даними управління патрульної поліції Хмельниччини, від початку року неподалік Скаржинців сталося 12 аварій, серед яких 3 були травмованими та загиблими.

Основними причинами ДТП на ділянці є:

Таку інформацію журналістам vsim.ua повідомила поліцейська роти №4 УПП Роксолана Вавренюк.

Перевищення швидкості вважає причиною аварій також журналіст «Дорожнього контролю» Олег Бондаренко. Ще одна причина, на думку експерта, — недисциплінованість водіїв.

Читайте також: Петиція. Хмельничанин Віталій просить встановити «лежачого поліцейського» на вулиці Толстого

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (31)
  • Олександр Озяблий

    У цій долині колись проходив бій і загинуло багато людей яких не поховали за християнським звичаєм. От і бродять там їхні душі.
  • Олег Надворний

    😷😭😭
  • Андрей Сидорчук

    Розмітку і фанарі
  • Андрій Завірюха

    Краще на 5хвилин спізнитись ніж на років 50 поспішити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди 17:45 Без води 16 квітня залишуться кілька мікрорайонів Хмельницького (АДРЕСИ) 17:15 Про оваріальний резерв жінки, вагітність й чоловіче безпліддя: інтерв’ю з репродуктологом Анною Каретною (новини компаній) 17:04 «Травмат» або «вогнепал»: як отримати дозвіл на зброю та де її купити в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 16:42 Наловили риби на мільйон гривень: на Хмельниччині затримали браконьєрів 16:02 Попрощались із 16-річною Іванною, яка загинула в ДТП на Озерній photo_camera 15:41 Вину мера Кам’янця у корупційному правопорушенні довели – прокуратура 14:44 За постріл у стінах прикордонної академії військовий заплатить великий штраф 14:08 У Хмельницькому ягдтер’єр загриз йорка та покусав дитину. Мешканці кажуть – це не вперше 13:31 Кам'янецький суд звільнив від покарання водійку, яка насмерть збила пенсіонерку 12:35 Що з будівництвом сміттєпереробного заводу? Запитали у заступника Симчишина 11:39 Смертельна ДТП у Камʼянці: загинула 16-річна дівчина 10:26 Неподалік Хмельницького горів локомотив вантажного потяга. Є травмовані photo_camera 10:02 У Славуті «Toyota» збила жінку 09:18 Аварійні відключення через негоду: без світла 31 населений пункт (Оновлено)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up