Чому не працює світлофор на Вінницькому шосе, де збили дитину

Чому не працює світлофор на Вінницькому шосе, де збили дитину
  • На Вінницькому шосе вкотре за останній місяць сталася аварія.
  • В останній - збили 14-річного хлопця, який переходив дорогу по “зебрі”. 
  • Розповідаємо, що не так із цим самим переходом й чому обурюються хмельничани.

За останній місяць на Вінницькому шосе вже не вперше стаються ДТП, в яких збивають пішоходів. Так, наприкінці листопада на 13-річного хлопця наїхала автівка, коли той переходив дорогу по пішохідному переходу. Внаслідок аварії дитина отримала травми й була госпіталізована до міської лікарні. 

Іще одна ДТП сталася 20 грудня. Там, на Вінницькому шосе, автобус наїхав на чоловіка, який рухався дорогою в зустрічному напрямку. Пішохід травмувався, тож його, як і в попередньому випадку, госпіталізували. 

За фактами обидвох аварій слідчі відкрили кримінальні провадження. Наразі продовжують встановлювати всі обставини подій.

Відео дня

14-річного хлопця збили на пішохідному переході

25 грудня, на Вінницькому шосе вчергове сталася ДТП. А саме - поблизу супермаркету “АТБ”. Близько 18:35 під колесами автомобіля «Renault» опинився 14-річний хлопець. 

На Вінницькому шосе водій «Renault» збив 14-річного хлопця

За інформацією поліції, 29-річний водій наїхав на підлітка, який перетинав проїжджу частину. Внаслідок ДТП хлопець отримав травми. Його госпіталізували до Хмельницької обласної лікарні. Момент аварії потрапив на камеру відеоспостереження. Переглянути відео можете далі. 

 

Очевидці події у соцмережах розповіли: хлопчик переходив дорогу по пішохідному переході, який облаштували на проїжджій частині нещодавно. Там зробили дорожню розмітку та відповідний знак. Крім того, на цій ділянці дороги є світлофори. Проте вони не працюють. У цьому переконалася журналістка vsim.ua, яка побувала на переході сьогодні, 26 грудня. 

Хмельничани, які живуть в багатоповерхівках біля цієї дороги, говорять: там вже давно слід було встановити регульований пішохідний перехід. З цього приводу навіть зверталися до міськради. 

Одна з місцевих мешканок, Катерина, каже: люди перебігали дорогу від “АТБ” й назад. Адже перейти її у встановленому місці можна було лише на перехресті вулиць Вінницьке шосе - Трудова. Жінка додає: це незручно. 

У соцмережах хмельничани обурюються тому, що світлофори на новому пішохідному переході не працюють. Мовляв, водії не знають, що його там встановили, тож через це стаються аварії. Зокрема й та, що виникла вчора, із 14-річним хлопцем. 

Про цю ж проблему говорить місцевий блогер Олександр Зорян:

Підключення світлофора затримується

З приводу цього пішохідного переходу журналістка vsim.ua звернулася до начальника відділу організації безпеки дорожнього руху департаменту інфраструктури міськради Павла Микитюка. Він розповів: встановлення пішохідного переходу зі світлофорним об’єктом на Вінницькому шосе почали ще тиждень тому. На це з міського бюджету виділили близько 700 тисяч гривень. Роботи проводило КП “БРЕД” міськради. 

Павло Микитюк говорить: наразі є затримка із підключенням світлофора. Коли саме його запустять - залежить від міського РЕМу.

- У нас були звернення від мешканців ЖК “Ранкове Family” стосовно облаштування там світлофорного об’єкта. Пониження там ми почали робити тиждень тому. Там зараз є дорожні знаки, розмітка і світлофор, який ще не підключений. Ми вже передали документи на міський РЕМ, де мають запустити живлення до світлофора. Тож від нас зараз це не залежить. Коли документи опрацюють, тоді й дадуть дозвіл на підключення світлофора, - пояснює Павло Микитюк. 

Нагадаємо: через відключення електроенергії та відсутність освітлення на проїжджих частинах, українцям радять використовувати світловідбиваючі елементи. Де і за скільки їх купити в Хмельницькому, дізнавайтеся в окремому матеріалі - Як стати видимим на дорозі: що і за скільки продають у Хмельницькому.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (60)
  • Сергей Меденцев

    Да уж коменти....хлопець невинен,а коли перед тобой знак та зебра,треба щавжди призупинятись,скидати швидкість.....на відео,явно швидкість не меньш за 70!!!я сам водій,и завжди пригальмовую в темряву перед зебрами☝.хлопець з нашого району,шкода шо так сталось...
  • Таня Сонг

    Чому вини не працюють !?!? Економія світла.   Люди гинуть на дорогах , а вони все економлять. Нічого на дорогах не видно , - тьма !!!! Про яку безпеку  ми говоримо !? Хтось з адміністрації нехай  очі свої помуляє , дивлячись на дорогу , а ще й покатаються. Їм сподобається.У нас все через .... роблять.

    Таня Сонг reply Таня Сонг

    Роганська Людмила Так , я погоджуюсь з цим. Но хочу сказати , що з тих пір , як почали відключення світлофорів , збільшилось дорожніх пригод . Я маю на увазі саме - світло. Це головний фактор. А з увагою та досвідом водіїв , я згідна.

    Роганська Людмила reply Таня Сонг

    Таня Сонг а питання не в економії! Вдень водіям там теж нічого не видно, що вони зазвичай в тому місці не хочуть пропускати?
    І водій, сідаючи за кермо бере на себе відповідальність (а не готовий, то і не варто сідати за кермо взагалі). Він має обирати безпечну швидкість, виходячи з навколишніх умов, своїх навиків та реакції. Тут цього дотримано не було, адже хлопець  переходив на переході, а не кидався під колеса де заманеться (і зверніть увагу,  що він спочатку пропустив першу автівку, а вже потім почав йти)
  • Андрій Цейчуков

    Сьогодні вже і світлофор працює і зебра підсвічується
  • Віталій Кухар

    Це уже 5те ДТП з потерпілими по вул.Вінницьке шосе (наїзд на пішоходів) протягом останього місяця....

    Роганська Людмила reply Віталій Кухар

    Віталій Кухар та це ненормально. Вони що хочуть перелюнути кількість смертей від війни

keyboard_arrow_up