ДТП на Львівському шосе: “ВАЗ” на “зебрі” збив двох пішоходів

ДТП на Львівському шосе: “ВАЗ” на “зебрі” збив двох пішоходів
Фото ГУ НП у Хмельницькій області
  • Постраждали 28-річна жінка та 27-річний чоловік. 

Дорожньо-транспортна пригода в обласному центрі сталася вчора, 21 листопада, на Львівському шосе. Про це повідомили в управлінні з надзвичайних ситуацій. 

Близько 17:50 години 28-річна жінка та 27-річний чоловік переходили дорогу по пішохідному переходу. В цей час їх збив автомобіль «ВАЗ 21070». У результаті аварії обидва пішоходи травмувались. Їм надали медичну допомогу без госпіталізації.

За кермом легковика був 72-річний житель села Мар’янівка. За даним фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України і наразі встановлюють усі обставини події.

Відео дня

Нагадаємо, що в темну пору доби слід бути дуже обережним на дорогах, дотримуватись правил дорожнього руху, враховувати погодні умови та носити світловідбиваючі елементи на одязі коли немає денного світла. 

Як носити світловідбивачі

Поліцейські зазначають, що світловідбивачі у 6 разів зменшують ризик аварії за участю пішохода. Натомість у пішоходів, які мають на одязі світловідбиваючі елементи, на 85% нижчий шанс потрапити в аварію.

Під час руху автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар водій може помітити пішохода на відстані 25-30 метрів, але якщо пішохід має на собі світловідбиваючі елементи, то відстань його видимості на дорозі збільшується до 130-150 метрів, а з дальнім світлом фар – від 300 до 400 метрів.

Колір верхнього одягу також відіграє чимале значення. У світлому одязі пішохід стає помітним за 30-75 метрів, а зі світловідбивачем пішохід стає помітним за 300 метрів.

 

Світловідбивачі на одяг можна чіпляти по-різному: на застібку блискавки, прив’язувати мотузкою до ременя або приколювати шпилькою до куртки. Головне, аби предмет вільно «рухався».

Куди краще прикріпити світловідбивачі дитині:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • смешной кипишной

    І знову ці дебіли на пішоходних,думають що по сторонах дивитись не треба,бо на зебрі.
  • ЧитачЧитачів

    І знову ці старі пердуни за кермом. Ну відберіть у них посвідчення у 65.

keyboard_arrow_up